Сергій Притула пропонує спростувати голосування для заробітчан (відео)

Сергій Притула пропонує спростувати голосування для заробітчан (відео)
"Українські заробітчани - це інвестор номер 1 в економіку України, вони мають повне право впливати на стан справ у державі", - заявив Притула.

Сергій Притула наголошує на тому, що заробітчани щомісяця переказують свої кошти до України, стимулюючи цілі галузі економіки: від банківського сектору до будівництва, освіти та малого підприємництва.

Про це він повідомляє на своєму каналі у YouTube.

Сергій не задоволений тим, що держава, з його слів, "не дуже добре" ставиться до заробітчан. Він стверджує, що вона регулярно висловлює наміри щодо оподаткування зароблених закордоном коштів. 

Не даючи можливості гідно заробити в себе вдома, держава ще й збирається покласти лапу на ті кошти, які люди важкою працею заробляють закордоном. Мало того, держава робить все потрібне, щоб заробітчани були відірвані від важливих політичних процесів в Україні, - сказав Притула.

Як приклад, Притула приводить Молдову, де на попередніх президентських виборах у 2020 році закордонний округ фактично забезпечив перемогу чинної президентки Маї Санду. Частка виборців, які голосували за межами держави, тоді сягнула позначки у понад 12%.

А яка ситуація в Україні? На закордонних виборчих дільницях у реєстрах є 550 тисяч українців. Знаєте, скільки з них голосувало за кордоном? На президентських виборах на закордонному виборчому окрузі по усьому світу проголосувало лише 59 тисяч українців. Якщо ж ми говоримо про реальну кількість людей, які відносно постійно або відносно тимчасово проживають за межами України, тримаючи у руках український паспорт, то їх кількість оцінюється у 5 мільйонів людей, – відзначає Притула.
 

 "Заробітчани зараз не впливають на політику"

Сергій переконаний, що це вигідно тим, хто грає на руку Кремля і тим, хто займається щирим популізмом. 

Політик стверджує, що в першу чергу, держава повинна перестати лякати заробітчан тим, що їхні гроші будуть оподатковані в Україні. Також для того, аби ці мільйони українців мали змогу впливати на політику на Батьківщині, достатньо спростити процедуру реєстрації на вибори, а також відкрити більше закордонних дільниць.

Політик заявив, що вже почав роботу з юристами та ініціативною групою депутатів Верховної Ради з підготовки відповідного законопроєкту. Також Притула планує залучити до процесу найбільші українські церковні конфесії – Православну Церкву України та Українську Греко-Католицьку Церкву, які могли б включитися у координацію українських громад за кордоном. Також вони мають велику кількість приміщень по всьому світу, які могли б використовуватись як виборчі дільниці.

Розраховує Сергій Притула і на підтримку з боку Світового Конгресу Українців, адже ця організація обʼєднує понад 20 мільйонів українців у 133 країнах світу.

Відео: Сергій Притула 

Ярина Самарик - pravdatutnews.com

Читайте також
У Зеленського відбулася серйозна розмова з Меркель У Зеленського відбулася серйозна розмова з Меркель
Володимир Зеленський та німецький канцлер говорили про ситуацію в Україні та Європі.
Гетманцев поставив ультиматум Разумкову Гетманцев поставив ультиматум Разумкову
Данило Гетманцев вимагає від Разумкова чіткої відповіді щодо свого політичного місця в "Слузі народу". З його слів, Разумков хоче сконцентрувати на собі політичне майбутнє.
Чому закон про олігархів досі не підписаний: Сергій Магера Чому закон про олігархів досі не підписаний: Сергій Магера
Закон про олігархів покликаний монополізувати ЗМІ в руках президента.
Loading...
Load next