Зеленський підписав закон про деолігархізацію

Зеленський підписав закон про деолігархізацію
Закон № 1770-ІХ, який Верховна Рада ухвалила ще 22 вересня 2021 року, сьогодні, 5 листопада, підписав президент України Володимир Зеленський.

Документ має на меті створення законодавчого механізму для протидії антисемітизму в Україні та запобіганню його проявам задля захисту прав людини, запобігання випадкам ксенофобії, расизму та дискримінації, пишуть в офіційному інтернет-представництві президента України

Очікується, що імплементація цього закону сприятиме подальшому зміцненню культури толерантності в українському суспільстві.

Підтримка Володимиром Зеленським цього закону засвідчує послідовну позицію Президента й нашої держави щодо недопущення в Україні такого ганебного явища, як антисемітизм, - йдеться в повідомленні. 

Документ, зокрема, дає визначення терміну «антисемітизм» і вказує перелік його проявів.

За порушення вимог цього закону передбачається цивільноправова, адміністративна та кримінальна відповідальність. Йдеться, зокрема, про право на відшкодування матеріальної й моральної шкоди, завданої особі внаслідок антисемітизму та його проявів. 

Ярина Самарик - pravdatutnews.com

Читайте також
Чому закон про олігархів досі не підписаний: Сергій Магера Чому закон про олігархів досі не підписаний: Сергій Магера
Закон про олігархів покликаний монополізувати ЗМІ в руках президента.
У Зеленського відбулася серйозна розмова з Меркель У Зеленського відбулася серйозна розмова з Меркель
Володимир Зеленський та німецький канцлер говорили про ситуацію в Україні та Європі.
Рейтинги Зеленського стрімко падають (відео) Рейтинги Зеленського стрімко падають (відео)
За результатами дослідження Центру Разумкова, якби вибори президента України відбулися наступної неділі, то лише 18,7% громадян віддали б свій голос за чинного гаранта.
Loading...
Load next