Настав час скласти Україні дорожню карту для вступу до ЄС і НАТО: Кулеба

Настав час скласти Україні дорожню карту для вступу до ЄС і НАТО: Кулеба
Україні потрібна чітка європейська та євроатлантична перспектива, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на форумі Re: Open Zakarpattia.

Настав час Європі та кожному з нас скласти чітку дорожню карту для того, щоб Україна нарешті приєдналася до НАТО та Європейського Союзу та почала писати нову історію – історію нашого спільного успіху, – зазначив глава МЗС.

За його словами, Україна визначила своє майбутнє як рівної серед рівних у Центральній Європі, тому що Європа – наш спільний дім, місце, де ми народилися та виросли, про це повідомляють Факти.

Однак, вступ до ЄС та НАТО, як зазначив Кулеба, залежить від рішення цих організацій, і можливий до завершення реформ в Україні.

Якщо буде політичне рішення в ЄС та НАТО – забираємо, то, по-перше, і нам буде набагато легше робити реформи, а по-друге, нас візьмуть навіть із деякими незакінченими реформами під гарантії, обіцянки, що вони будуть завершені вже після набуття членства, – додав дипломат.

На його думку, важливою є також консолідованість позиції країн, які допомагають Україні з реформами та підтримують її членство. 

Ярина Самарик - pravdatutnews.com

Читайте також
Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба
Франція та Німеччина обіцяють демотивувати Російську Федерацію від повномасштабної війни проти України.
"Шлях до ЄС - він для нас не потрібен зовсім", - Гордон (відео) "Шлях до ЄС - він для нас не потрібен зовсім", - Гордон (відео)
Журналіст запевняє, що Європейський Союз приречений на розпад. Він також прогнозує, що цьому завадить США.
Loading...
Load next