Україна, ЄС та НАТО домовилися створити координаційний механізм задля збільшення виробництва озброєнь - Кулеба

Україна, ЄС та НАТО домовилися створити координаційний механізм задля збільшення виробництва озброєнь - Кулеба

Україна, ЄС та НАТО домовилися створити тристоронній координаційний механізм для пришвидшення виробництва, закупівлі та доставки снарядів, деталей та зброї для Києва. Про це повідомив Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Перші в історії тристоронні переговори Україна-ЄС-НАТО високого рівня: домовилися створити тристоронній координаційний механізм для пришвидшення виробництва, закупівлі та доставки снарядів, деталей та зброї для України, - написав Кулеба у Facebook.

Він нагадав, що зранку російські нелюди гатять по Херсону, є жертви.

Зупинити цей терор можна лише силою. Силою зброї, силою міжнародної коаліції на підтримку України. Тому в мене була головна мета в штаб-квартирі НАТО сьогодні: маємо зробити все для ухвалення політичних рішень, щоб у наших захисників на передовій була вся зброя та боєприпаси, які їм необхідні, у найкоротші терміни, - повідомив Кулеба.

Він зазначив, що над цим працює вся команда Президента.

Сам він постійно наголошує на всіх переговорах, що швидкість та стабільність постачання зброї до України має ключове значення. Тому я запропонував створити координаційний механізм Україна-ЄС-НАТО на рівні виробників, закупівельників та урядів. Цю ідею колеги підтримали і скоро відбудеться перша зустріч контактних осіб, - написав Кулеба.

Окрім того, він повідомив, що тристоронній формат Україна-ЄС-НАТО працюватиме на постійній основі.

Звісно, до того моменту, коли Україна стане членом ЄС і НАТО. Це теж неодмінно станеться, - зазначив Кулеба.

Нагадаємо, що прем'єрка Італії прибула до Києва, відвідає Бучу та Ірпінь (відео).

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Настав час скласти Україні дорожню карту для вступу до ЄС і НАТО: Кулеба Настав час скласти Україні дорожню карту для вступу до ЄС і НАТО: Кулеба
Україні потрібна чітка європейська та євроатлантична перспектива, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на форумі Re: Open Zakarpattia.
Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.
"Шлях до ЄС - він для нас не потрібен зовсім", - Гордон (відео) "Шлях до ЄС - він для нас не потрібен зовсім", - Гордон (відео)
Журналіст запевняє, що Європейський Союз приречений на розпад. Він також прогнозує, що цьому завадить США.
Loading...
Load next