У США закликали Байдена і ЄС надати Україні додаткову військову допомогу

У США закликали Байдена і ЄС надати Україні додаткову військову допомогу
Через зростання загрози з боку Росії.

У Конгресі США закликали Джо Байдена і лідерів країн-членів ЄС надати Україні додаткову військову допомогу. Про це заявив голова комітету у закордонних справах Палати Представників Конгресу США Майкл Маккол.

Я засуджую дестабілізуюче військове нарощування режиму Путіна поблизу України, і я закликаю адміністрацію Байдена та наших європейських союзників рішуче підтвердити свою однозначну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, — йдеться у повідомленні Маккола на сайті комітету.

За його словами, ця підтримка має містити додаткову допомогу США в галузі безпеки, включаючи летальну зброю, а також чітко сформульовані серйозні покарання, які Росія понесе за подальше посилення своєї агресії.

Також у комітеті зазначили, що запуск газопроводу “Північний потік-2 посилить агресію режиму Путіна проти Києва, оскільки тепер Росія не потребуватиме газотранспортної системи України для експорту газу до Західної Європи. 

Тетяна Єрко — pravdatutnews.com

Читайте також
90 тонн летальної зброї: в Україну прибула військова допомога зі США 90 тонн летальної зброї: в Україну прибула військова допомога зі США
Раніше країни Балтії також погодилися допомогти зброєю Україні.
Байден поговорив з європейськими лідерами перед відеоконференцією Путіним Байден поговорив з європейськими лідерами перед відеоконференцією Путіним
Президент США поговорив із лідерами Німеччини, Італії, Франції і Британії .
Конгрес США підтримує надання Україні летального озброєння Конгрес США підтримує надання Україні летального озброєння
Обидві партії Конгресу Сполучених Штатів підтримують Україну в питанні надання додаткової оборонної допомоги, в тому числі й летальної зброї.
Loading...
Load next