Кулеба доручив українським дипломатам в ЄС докласти зусилля заради вільних мандрівок

Кулеба доручив українським дипломатам в ЄС докласти зусилля заради вільних мандрівок
Кожна країна-член ЄС самостійно вирішує на національному рівні, як їй діяти та чи застосовувати обмеження.

Глава МЗС Дмитро Кулаба доручив усім дипломатичним установам України у країнах ЄС докласти зусиль, щоб залишити кордони та туристичні можливості для українців відкритими. Така заява обумовлена рішенням ЄС виключити Україну зі свого "зеленого списку". Про це повідомила пресслужба МЗС.

У міністерстві наголосили, що рішення було ухвалене з огляду на поточну епідемічну ситуацію в Україні.

Звертаємо вашу увагу, що офіційна рекомендація Ради ЄС щодо виключення України з «зеленого списку» не означає, що українців чекає тотальне закриття кордонів Євросоюзу, — йдеться у повідомленні.

 МЗС України активно працює над тим, щоб навіть попри виключення нашої держави із «зеленого списку», українці могли здійснювати поїздки до країн ЄС.

Глава міністерства Дмитро Кулеба доручив усім дипломатичним установам України у країнах ЄС докласти зусиль, щоб залишити кордони та туристичні можливості для українців відкритими.

Нагадаємо, що сьогодні Європейський Союз оновив "зелений список" країн-туристів, для яких рекомендують відкрити кордони. Україну з цього переліку виключили.

Тетяна Єрко — pravdatutnews.com

Читайте також
Поїздки до ЄС: Данія та Бельгія зберегли безвізовий режим для вакцинованих українців Поїздки до ЄС: Данія та Бельгія зберегли безвізовий режим для вакцинованих українців
Громадяни України, які повністю вакциновані можуть подорожувати Бельгією та Данією. За інформацією міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, ці країни зберегли право безвізового режиму.
Росія викликає посла Великої Британії через "образливі та хамські" коментарі Росія викликає посла Великої Британії через "образливі та хамські" коментарі
В російському міністерстві не уточнили, про які конкретні зауваження йдеться.
Loading...
Load next