МЗС визначилось з новим кандидатом на посаду посла України при НАТО

МЗС визначилось з новим кандидатом на посаду посла України при НАТО
Міністерство закордонних справ затвердило кандидатуру українського посла при НАТО та працює над його відправкою до Брюсселю.

Про це повідомив очільник МЗС Дмитро Кулеба в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Ми зробили дуже важливий крок вже на цьому напрямі. Є визначена кандидатура. Зараз відбуваються формальності, пов’язані з призначенням на цю посаду. Кандидат є, він затверджений, і ми працюємо над відправкою посла", - зазначив Кулеба.

Зокрема на питання про те, що Офіс Президента певним чином гальмує питання призначення посла, Кулеба заявив, що це не так. Однак вибір кандидата тривав довго через "особистий певний людський фактор".

"Ні, Офіс президента не гальмував це питання. А довго ця історія тривала, тому що був особистий фактор, певний людський. Потім були різні кандидати, які намагалися цю позицію обійняти, але, на думку мою і на думку президента, не відповідали вони цим вимогам, тому їх теж треба було відсунути від цієї перспективи. Але я абсолютно можу запевнити, що ані МЗС, ані президент України жодним чином не гальмували цей процес", - запевнив  чинний міністр закордонних справ України, Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, що посада керівника місії України при НАТО є вільною з серпня 2019 року. Спершу обов'язки голови місії виконував Вадим Пристайко, згодом після нього обов'язки на два роки перейняв Олексій Селін, а зараз - Георгій Толкачов.

Читайте також
У МЗС розчаровані тим, що Україну не запросили на червневий саміт НАТО У МЗС розчаровані тим, що Україну не запросили на червневий саміт НАТО
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив своє розчарування тим, що НАТО не може знайти формату участі України в саміті Альянсу, який повинен відбутися 14 червня.
У МЗС запропонували посилити співпрацю ВМС країн НАТО та України в Чорному морі У МЗС запропонували посилити співпрацю ВМС країн НАТО та України в Чорному морі
У МЗС запропонували оцінити можливості посилення співпраці військово-морських сил країн-членів НАТО та України в басейні Чорного моря
Україна не відзиватиме свого посла з Білорусі (відео) Україна не відзиватиме свого посла з Білорусі (відео)
Українського посла в Білорусі не будуть відзивати з країни, через необхідність його присутності, оскільки на території республіки перебувають 30 українських громадян, які проходять там лікування.
Loading...
Load next