ДБР заявило про підозру у дезертирстві начальнику охорони Януковича

ДБР заявило про підозру у дезертирстві начальнику охорони Януковича
У відомстві не вказали прізвища експосадовця. Водночас відомо, що начальником Служби безпеки Віктора Януковича був Костянтин Кобзар.

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому заступнику начальника Управління державної охорони — начальнику Служби безпеки експрезидента Віктора Януковича — у дезертирстві. Про це повідомляє пресслужба ДБР. 

Слідством встановлено, що на початку 2014 року генерал-майор перебував у відрядженні на території Автономної Республіки Крим, де керував заходами щодо охорони експрезидента Віктора Януковича. Однак після завершення відрядження він не лише  не повернувся до місця служби, а й виїхав за межі України.  При цьому діяв він за попередньою змовою з іншими військовослужбовцями Управління державної охорони України.

Також колишній начальник охорони Януковича організував незаконне переправлення експрезидента через державний кордон України. Це дало можливість Віктору Януковичу з 2014 року переховуватись від органів досудового розслідування та суду, — йдеться у повідомленні. 

Дії підозрюваного кваліфіковані за статтями незаконне переправлення особи через державний кордон України за попередньою змовою групою осіб та дезертирство за попередньою змовою групою осіб. 

Нагадаємо, що колишній президент залишив Україну взимку 2014 року після Революції Гідності. У січні 2019 року його заочно засудили до 13 років ув’язнення. Януковича визнали винним у державній зраді, а також у пособництві у веденні агресивної війни.

Тетяна Єрко — pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ повідомила про підозру окупаційному "голові" Запоріжжя Балицькому (відео) СБУ повідомила про підозру окупаційному "голові" Запоріжжя Балицькому (відео)
Він був членом "Партії регіонів", пізніше його обрали депутатом від ОПЗЖ. Під час війни Балицький перейшов на сторону ворога, розпочавши співпрацю з окупантами.
Порошенко не прийшов на допит у "справі Медведчука - Козака" Порошенко не прийшов на допит у "справі Медведчука - Козака"
Народний депутат України та експрезидент Петро Порошенко не з’явився на допит в СБУ у якості свідка в справі проти Віктора Медведчука і Тараса Козака, яких підозрюють у державній зраді та замаху на розкрадання національних ресурсів в Криму.
Стало відомо, хто підірвав Північно-Кримський канал у перші години війни: деталі Стало відомо, хто підірвав Північно-Кримський канал у перші години війни: деталі
Дії росіян негативно вплинули на водозабезпечення регіону, функціонування зрошувальної системи Херсонської області.
Loading...
Load next