СБУ повідомила про підозру окупаційному "голові" Запоріжжя Балицькому (відео)

СБУ повідомила про підозру окупаційному "голові" Запоріжжя Балицькому (відео)
Він був членом "Партії регіонів", пізніше його обрали депутатом від ОПЗЖ. Під час війни Балицький перейшов на сторону ворога, розпочавши співпрацю з окупантами.

За матеріалами Служби безпеки України «гауляйтер» росіян на тимчасово окупованій частині Запорізької області Євген Балицький отримав підозру.

Про це повідомляє СБУ, передає ПравдаТУТ News.

Це колишній нардеп-регіонал, який у 2020 році був обраний депутатом обласної ради від "Опозиційного блоку". Як зазначили в СБУ, він сприйняв повномасштабне російське вторгнення як шанс реалізувати власні політичні амбіції.

Він не просто перейшов на бік ворога, а й заручився його підтримкою щодо силового захоплення влади в регіоні. Зокрема, за допомогою загарбників він примусив працівників місцевого самоврядування та комунальних підприємств визнати себе керівником «військово-цивільної адміністрації Запорізької області».

Зрадник публічно критикував чинну українську владу та готував урочистості до Дня перемоги 9 травня. Він також видав так зване розпорядження «О временной организации общественного порядка», яке зобов’язувало мешканців регіону сформувати «громадські загони», які мали слідкувати, аби не було проявів антиросійської діяльності.

Наразі псевдогубернатору за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора оголошено про підозру. Йому загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Медведчуку оголосили нову підозру в зраді і сприянні тероризму (відео) Медведчуку оголосили нову підозру в зраді і сприянні тероризму (відео)
Після того, як Росія захопила частину Донбасу, Україна опинилася на межі енергетичної кризи. Тож було вирішено купувати вугілля на світовому ринку, зокрема, в ПАР.
"Посягання на територіальну цілісність України": СБУ оголосила підозру командиру ПВК "Вагнер" "Посягання на територіальну цілісність України": СБУ оголосила підозру командиру ПВК "Вагнер"
Підозрюваним є російський громадянин, який очолив ПВК для здійснення прихованих військових операцій РФ.
Loading...
Load next