Суд над антивакцинатором (відео)

Суд над антивакцинатором (відео)
СБУ оголосила Остапу Стахіву підозру у спробі повалення конституційного ладу в Україні. Однак нині суд не зміг обрати запобіжний захід для провокатора.

Словесні перепалки та штовханина. Сьогодні під Галицьким районним судом було неабияк спекотно. Там мали обрати запобіжний захід лідеру так званих «антивакцинаторів» Остапу Стахіву. Його підозрюють у спробі повалення конституційного ладу та співпраці із країною-окупантом. Напередодні у квартирі, де мешкає Стахів, працівники СБУ провели обшуки та вилучили відповідні докази причетності російських спецслужб до діяльності активіста.  

СБУ блокувала деструктивну діяльність антиукраїнської мережі яка під антивакцинаторськими гаслами намагалася навести диструктив в суспільно-політичній ситуації в Україні, - заявляє Роксолана Яворська, речниця управління СБУ у Львівській області 

Обрати міру запобіжного заходу Остапу Стахіву мали ще вчора, однак під час обшуків підозрюваний поскаржився на погане самопочуття, після чого його забрали в лікарню швидкої допомоги. Вслід за ним рушили і його прихильники. Вони увірвалися в приймальню медзакладу без масок та ковід-сертифікатів, а потім влаштували сутички із правоохоронцями, яких викликали працівники установи. Лікарі обстежили та відпустили Остапа Стахіва, не знайшовши підстав для його шпиталізації. Нині його однодумці вийшли на акцію підтримки свого ватажка під будівлю Галицького райсуду. Знову ж таки без масок, та тепер уже із закликами зупинити, за їхніми словами, ковід-фашизм.  

Я не хочу, щоб був медичний примус, тим більше експериментальними препаратами, - Тетяна, активістка руху антивакцинаторів. 

Згодом під будівлю суду підтягнулися активісти-націоналісти, які напередодні отримали інформацію про те, що серед прибічників Стахіва є чимало українофобів з усієї країни. 

Ми прийшли показати що у Львові ватного шабашу не вийде, тому що зрозуміло що якщо ці люди сюди з’жджаються їхня мета це провокації, це влаштувати тут якусь клоунаду. Мова йде про конкретних персонажів які сюди приїхали, які відомі проросійською позицією, серед них зокрема комуністи що взагалі заперечували існування української держави і так далі, - Назар Косенко, активіст. 

Так, за кілька годин до початку суду мер міста Андрій Садовий оприлюднив у своїх соцмережах інформацію про те, що до Львова на підтримку Стахіва прямує одіозний проросійський пропагандист із Херсона – Кирило Стремоусов разом з іншими прибічниками. Зі слів активістів, Кирило Стремоусов має зв’язки з ФСБ. 

Я не хочу казати скільки нас приїхало, але ми приїхали з цілої України, можливо це єдиний з тих моментів, коли Україна об’єдналася, незалежно від того якою мовою ми розмовляємо і як думаємо, - активіст Кирило Стремоусов.

А тим часом сам винуватець усіх заворушень Остап Стахів на суд не прийшов, бо нібито перебуває на лікуванні у Сваляві. Відтак засідання перенесли на завтра.  

Суд не може розглядати клопотання про обрання запобіжного заходу за відсутності самого підозрюваного. Лікарі вирішать можна йому бути присутнім тут чи ні, - Георгій Зенін, прокурор. 

Додамо, за намагання повалити конституційний лад Остапу Стахіву загрожує до 10 років за ґратами. 

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Свободу Стахіву": прихильники антивакцинатора зібрали майже мільйон гривень для сплати застави "Свободу Стахіву": прихильники антивакцинатора зібрали майже мільйон гривень для сплати застави
Апеляційну скаргу Остапа Стахіва розглядав суддя Ігор Галапац.
Понад 7,5 млн грн розікрали  на закупівлях ліків для онкохворих Понад 7,5 млн грн розікрали на закупівлях ліків для онкохворих
У Києві повідомлено про підозру посадовцю Департаменту охорони здоров’я КМДА. Він закупляв ліки для онкохворих за завищеними цінами.
Екснардепа Семенченка випустили з СІЗО під домашній арешт Екснардепа Семенченка випустили з СІЗО під домашній арешт
Наприкінці березня Служба безпеки України оголосила підозру депутату Семену Семенченку у створенні незаконного збройного формування. Також чоловіка підозрюють в обстрілі телеканалу "112 Україна", який трапився у липні 2019 року.
Loading...
Load next