"Росія зацікавлена у збереженні Зеленського". Гордон у прямому ефірі розкритикував керівництво України (відео)

"Росія зацікавлена у збереженні Зеленського". Гордон у прямому ефірі розкритикував керівництво України (відео)
За оцінкою української розвідки, поблизу кордону між Росією та Україною зосереджено приблизно 92 тис. російських військовослужбовців.

Кремль створив видимість загрози ймовірного нападу на Україну заради шантажу, щоб щось виторгувати у Заходу, але й керівництво України використовує цю ситуацію, вважає журналіст Дмитро Гордон. Про це він заявив у програмі "Время Голованова" на телеканалі "Україна 24".

Керівництво країни нагнітає істерію і лякає нас російським вторгненням. Зараз що не відкриєш – росіяни увійдуть, росіяни увійдуть, росіяни увійдуть... Це абсолютна неправда, ніякого зосередження виняткового російських військ на наших кордонах немає. Воно нічим не відрізняється від 2016–2017 років за чисельністю, озброєнням тощо. Чому нагнітають цю істерію – вона вигідна двом сторонам, Україні та Росії, – заявив він.

За словами Гордона, влада України використовує ситуацію, щоб відірвати увагу громадян від інших проблем та згуртувати людей навколо безпеки. 

Відвернути увагу від скандалу з вагнерівцями, від невдалої політики, від імовірних віялових вимкнень енергії, від тарифів тощо, – пояснив він.

Для Росії ця ситуація є цікавою, адже її влаштовує слабке керівництво України та Володимир Зеленський як президент.

Я вважаю, що Росія зацікавлена у збереженні Зеленського, тому що він зрозумілий, він слабкий, і з ним легко вести справи. Тобто збереження Зеленського вже добре для Росії. Другий момент – завдяки чуткам, що Росія нападе, Росія зараз виторговуватиме у Заходу якісь речі, щоб вона не напала. Це як рекет у 90-х – знаєте, приходили до підприємців... створювали проблеми та за гроші їх вирішували. Та ж ситуація – створення проблем та вирішення їх за щось, нічим не відрізняється, – пояснив Гордон.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні "Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні
Начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю Military Times заявив, що Росія сконцентрувала понад 92 тисячі військових біля кордонів з Україною.
"Ми за мир у регіоні": Ердоган офіційно заявив, що Туреччина готова стати посередником між Україною та Росією "Ми за мир у регіоні": Ердоган офіційно заявив, що Туреччина готова стати посередником між Україною та Росією
За словами турецького лідера, для цього Анкара налагодила контакти і з українською стороною, і з президентом РФ Володимиром Путіним.
"Я не боюся прямої розмови з ним" - Зеленський про переговори з Путіним (відео) "Я не боюся прямої розмови з ним" - Зеленський про переговори з Путіним (відео)
Про це заявив Володимир Зеленський у зверненні до Верховної Ради.
Loading...
Load next