"Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні

"Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні
Начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю Military Times заявив, що Росія сконцентрувала понад 92 тисячі військових біля кордонів з Україною.

Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що нагнітання ситуації навколо України з боку РФ спричинене бажанням глави Кремля Володимира Путіна провести успішні переговори з президентом США Джо Байденом. Про це він заявив в ефірі телеканалу 1+1.

Олексій Данілов зазначив, що Путін має велике бажання сісти за стіл переговорів з Байденом, аби домовитися про те, щоб Україна стала його сферою впливу. 

Ця істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ: пересування взад-вперед усіх військ, тренування, які відбуваються — це все в контексті того, що вони мають домовитися, — припустив він.

За інформацією секретаря РНБО, Путін є непередбаченим, тому спрогнозувати наступний розвиток подій досить складно.

Що буде, якщо вони не домовляться, які будуть дії Путіна — важко сказати, в голову до нього не залізеш. Яка у нього буде далі риторика, стратегія, ми не можемо сказати, — додав він.

Також Олексій Данілов зазначив, що єдиний спосіб закінчити війну на Донбасі - вивід російських військ з окупованих територій. 

У 21 столітті, коли ми з вами кажемо, що відбудуться, гіпотетично, події, що Путін має напасти на незалежну нашу країну, прийти в Київ. В мене питання: Хто його крім ОПЗЖ тут чекатиме? Де та допомога, на яку він тут розраховуватиме? У нас є наші громадяни, які тут нікого не чекають, це наша земля. Чому він має сюди припертися? - наголосив він.

За словами Данілова, для того, щоб війна на Донбасі закінчилась, треба дуже прості речі.

Вони (російські війська. - Ред.) мають звідти забратися геть. Все. Більше нічого немає. Ні мінських, ніяких інших процесів не треба робити. Їм треба просто піти з нашої землі. Крапка, - підсумував секретар РНБО. 

Нагадаємо, раніше секретар РНБО України запевнив, що "наша країна не допустить повторення ситуації 2014 року та зможе дати адекватну відповідь агресору".

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Після доповіді Данілова: Зеленський скликає засідання РНБО Після доповіді Данілова: Зеленський скликає засідання РНБО
Сьогодні Зеленський, виступаючи на колегії Служби безпеки України, згадав про санкції, застосовані за рішенням РНБО, та подякував СБУ "за важливу інформацію та пропозиції для засідань РНБО".
"Я прошу не сіяти паніку": Резніков розповів про ситуацію на українському кордоні "Я прошу не сіяти паніку": Резніков розповів про ситуацію на українському кордоні
З кінця жовтня 2021 року Росія стягує війська до українських кордонів.
"Росія зацікавлена у збереженні Зеленського". Гордон у прямому ефірі розкритикував керівництво України (відео) "Росія зацікавлена у збереженні Зеленського". Гордон у прямому ефірі розкритикував керівництво України (відео)
За оцінкою української розвідки, поблизу кордону між Росією та Україною зосереджено приблизно 92 тис. російських військовослужбовців.
Loading...
Load next