Для мене це питання поваги, але я також не хочу очолювати уряд, де є сумніви у його легітимність, - лідерка Соціал-демократичної робочої партії Швеції

Для мене це питання поваги, але я також не хочу очолювати уряд, де є сумніви у його легітимність, - лідерка Соціал-демократичної робочої партії Швеції
Прем'єр-міністр Швеції подала у відставку одразу після обрання.

Перша жінка у Швеції, яка стала прем'єр-міністром країни Магдалена Андерссон, лідер Соціал-демократичної робочої партії, подала у відставку через кілька годин після її обрання. Причиною став вихід партії «зелених» з коаліції. Повідомляє Магдалена Андерссон на своїй Facebook-сторінці.

Згідно конституційної практики, коаліційний уряд повинен піти у відставку, якщо одна партія покине уряд. Моя думка, що еквівалент має застосовуватися навіть тоді, коли парламент обрав нового прем'єра, але новий уряд ще не вжив заходів, - заявляє Магдалена.

Що передувало?

Парламент Швеції має проголосувати за бюджет на наступний рік. Лідер Центристської партії Анні Льоф заявила:

Моя партія не підтримає пропозицію уряду, а це означає, що пропозиція не користується достатньою підтримкою, щоб її проголосували.

Це означає, що опозиційний бюджет правого крила, який спільно обговорювали консервативні помірні та християнські демократи та антиімміграційні шведські демократи, імовірно, буде прийнятий, а це означає, що Магдалені, можливо, доведеться керувати цим бюджетом.

Це буде перший раз, коли Швеція керується бюджетом, узгодженим ультраправою партією. Пише The Local.

Що буде далі?

У тій же публікації Магдалена зазначила, що зустріла спікера і попросила звільнити її посади прем'єр-міністра. Також оголосила, що все ще готова стати прем'єр-міністром, але для соціал-демократичного однопартійного уряду.

Після підтвердження Магдалени новим лідером соціал-демократів вона сказала:

Хочу повернути демократичний контроль над школами, охороною здоров’я та догляду за людьми похилого віку і відійти від приватизації соціального сектору.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next