Рада ухвалила держбюджет-2022: основні показники

Рада ухвалила держбюджет-2022: основні показники
Витрати на національну безпеку та оборону підвищили на 3,7 мільярда, зокрема, на Збройні сили України – 2,5 мільярда.

Верховна Рада підтримала проєкт закону про державний бюджет України на 2022 рік. Нардепи почали розглядати документ ще 20 жовтня, однак у другому читанні схвалили 2 грудня. Про це повідомляє 24 канал. 

Зазначається, що міністр фінансів Сергій Марченко презентував новий проєкт бюджету. В результаті, кошторис підтримали 268 нардепів.

Також міністр розповів про важливі зміни в бюджеті. Кабмін вирішив збільшити доходи та витрати держбюджету до другого читання законопроєкту. 

Щодо пріоритетів, то вони не змінились: зростання зарплат медиків, забезпечення житлом учасників АТО, збільшення стипендій, цифровізація.

 

Передбачено зростання рент від видобування природного газу та нафти на 24 мільярди гривень, податку на прибуток підприємства – 21 мільярд, вітчизняного ПДВ – на 13 мільярдів, імпортного ПДВ – на 6,5 мільярда, акцизного податку – 2,7 мільярда, екологічного податку – на 1,7 мільярда, - йдеться в матеріалі.

За словами Марченка, будуть зростати видатки на інфраструктуру. Туди додатково планують виділити 25 мільярдів гривень.

Як нардепи голосували за постанову / Скриншот з трансляції

В результаті, на дорожній фонд додали 4 мільярди. На охорону здоров'я – 3,1 мільярда, освіту й науку – 2 мільярди, фізичну культуру й спорт – 1 мільярд, розвиток окремих галузей економіки – 8 мільярдів. Витрати на національну безпеку та оборону підвищили на 3,7 мільярда, зокрема, на Збройні сили України – 2,5 мільярда.

Як голосували по фракціях / Скриншот з трансляції

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
"Можуть іти у НАБУ": Корнієнко прокоментував заяву Богдана про депутатські зарплати у конвертах "Можуть іти у НАБУ": Корнієнко прокоментував заяву Богдана про депутатські зарплати у конвертах
Зазначимо, що Богдан у інтервʼю Дмитру Гордону розповів, що нардепам нібито дають "чорний кеш" деякі представники бізнесу.
"Мені набридло, коли говорять, що в нас країна олігархів": Зеленський назвав "червоні лінії" для великого бізнесу "Мені набридло, коли говорять, що в нас країна олігархів": Зеленський назвав "червоні лінії" для великого бізнесу
Зеленський заявив, що процес деолігархізації тільки почався в Україні. Посадками займаються правоохоронні органи.
Зеленський вніс в Раду законопроєкт про громадянство для діаспори (оновлено) Зеленський вніс в Раду законопроєкт про громадянство для діаспори (оновлено)
Відповідно до статті 106 Конституції України, щороку Президент звертається до Верховної Ради із посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України.
Loading...
Load next