Вітренко заявив, що Путін використовує газ як геополітичну зброю проти України

Вітренко заявив, що Путін використовує газ як геополітичну зброю проти України
Контракт із російським "Газпромом" на транзит газу українською ГТС спливає у 2024.

Глава "Нафтогазу" Юрій Вітренко заявив, що Україна запропонувала зменшити плату за транзит газу через свою ГТС. Але "Газпром" не має намір направляти до Європи додаткові обсяги палива. Про це повідомляє ВВС News Україна.

Це геополітичне питання. Путін використовує газ як геополітичну зброю проти України – і зараз, і раніше використовував – і в цьому корінь проблеми, – сказав Юрій Вітренко.

За його словами, Путін зможе змінити свою думку щодо України лише тоді, коли Заходу вдасться продемонструвати сильну системну позицію, тобто не буде піддаватися на шантаж Росії у газовому питанні й не тільки.

Коли Путін побачить сильний Захід, він буде змушений прийняти ці європейські правила гри та грати за цими правилами, – підсумував голова правління НАК "Нафтогаз України.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Лукашенко і Путін домовилися про військові навчання на кордоні з Україною. 

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні "Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні
Начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю Military Times заявив, що Росія сконцентрувала понад 92 тисячі військових біля кордонів з Україною.
"Росія зацікавлена у збереженні Зеленського". Гордон у прямому ефірі розкритикував керівництво України (відео) "Росія зацікавлена у збереженні Зеленського". Гордон у прямому ефірі розкритикував керівництво України (відео)
За оцінкою української розвідки, поблизу кордону між Росією та Україною зосереджено приблизно 92 тис. російських військовослужбовців.
"Ми за мир у регіоні": Ердоган офіційно заявив, що Туреччина готова стати посередником між Україною та Росією "Ми за мир у регіоні": Ердоган офіційно заявив, що Туреччина готова стати посередником між Україною та Росією
За словами турецького лідера, для цього Анкара налагодила контакти і з українською стороною, і з президентом РФ Володимиром Путіним.
Loading...
Load next