"Друзям – все, ворогам – закон": Разумков розкритикував принципи політики Зеленського

"Друзям – все, ворогам – закон": Разумков розкритикував принципи політики Зеленського
За словами Разумкова, в Україні звикли, що політика – це "брудна річ".

Після останніх виборів українське суспільство хотіло бачити при владі чесних політиків, а нові чиновники сповідують вибіркове правосуддя. Про це в ефірі програми "Вересень" на Апостроф TV заявив колишній голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

Люди хотіли побачити інших, політиків, які залишаться людьми, політиків, які будуть чесними. Політиків, які сповідуватимуть принцип "закон – один для всіх", а не "друзям – все, ворогам – закон". Політиків, які будуть толерантними і до себе, і до тих, хто їх обрав, і до опонентів, – розповідає Разумков.

Разумков зазначив, в Україні звикли, що політика – це "брудна річ".

Мені хотілося б, щоби ми цей тренд змінили. Щоб політика була з людським обличчям, а не з рилом, як це іноді буває, – додав Разумков.

Також політик зауважив, що Володимир Зеленський не зможе набрати таку кількість голосів, яку він набрав на минулих президентських виборах. Чи зможе Зеленський удруге стати главою держави – має вирішити народ України.

Чи зможе рейтинг стати 73%? Ні, цього не буде. Насамперед, тому що у нас досить розумні люди, і вони всі бачать. Вони всі розуміють, вони не завжди хочуть у це вірити, але, втім, відчувають. Плюс люди у нас дуже часто голосують серцем, а не головою. Тому що голосують на емоціях, – зазначає Разумков.

Водночас він повідомив, що минула виборча кампанія була "класною" для нього особисто.

Я говорив, що я вірю. Не те, що мені написали технологи, райтери чи те, що показала соціологія, – наголосив Разумков.

Свою чергою колишній спікер парламенту запевнив, що за період своєї каденції набув світоглядних суперечностей із деякими представниками влади.

Один із ключових принципів був про те, що ми житимемо за законом і правила будуть одні для всіх. Навіть тоді кандидат у президенти Зеленський говорив: "Якщо я порушу закон – я піду у відставку". У нас не було багато досвіду на відміну від попередників, ми не мали багато досвіду роботи на державних посадах, але ми щиро це сповідували, – розповів Разумков.

Він додав, що з багатьма політиками йому "не по дорозі".

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
"Мені набридло, коли говорять, що в нас країна олігархів": Зеленський назвав "червоні лінії" для великого бізнесу "Мені набридло, коли говорять, що в нас країна олігархів": Зеленський назвав "червоні лінії" для великого бізнесу
Зеленський заявив, що процес деолігархізації тільки почався в Україні. Посадками займаються правоохоронні органи.
"Я не вважаю себе олігархом", - Рінат Ахметов "Я не вважаю себе олігархом", - Рінат Ахметов
Закон про деолігархізацію не лякає Ахметова.
"Зеленський буде просто "кульгавою качкою": Разумков сумнівається, що "Слуга народу" потрапить до коаліції в наступному парламенті "Зеленський буде просто "кульгавою качкою": Разумков сумнівається, що "Слуга народу" потрапить до коаліції в наступному парламенті
Раніше Разумков заявляв, що не має конфлікту з партією "Слуга народу".
Loading...
Load next