Хорватія та Україна підписали декларацію про європейську перспективу

Хорватія та Україна підписали декларацію про європейську перспективу
Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Прем’єр-міністром Республіки Хорватія Андреєм Пленковичем, який перебуває в нашій країні з візитом.

Президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович підписали декларацію про європейську перспективу Києва. Повідомляє Офіс президента України.

Сьогодні Україна й Хорватія зробили дуже важливий крок на шляху зміцнення дружби та взаємодії між двома нашими країнами.

Хорватія є вже шостою державою ЄС, з якою Україна укладає такий важливий політичний документ. Високо ціную й тверду підтримку з боку наших хорватських партнерів руху України до членства в Альянсі, – наголосив Президент у заяві для представників ЗМІ після закінчення перемовин.

Зі свого боку Андрей Пленкович зазначив, що Декларація про підтримку європейської перспективи України стала підтвердженням того, що реалізується на практиці багато років. У документі підтверджено значний прогрес, досягнутий Україною в імплементації Угоди про асоціацію з ЄС, а також визначено ключові напрями подальших реформ.

Ми підтримуємо європейські ініціативи України, підтримуємо процеси реформ і вважаємо, що це найкращий шлях для того, щоб покращити якість життя українців та пристосувати правову систему й економічний ринок, – наголосив він.

Декларація визначає пріоритетні напрями співпраці між Україною та Хорватією у межах стратегічного курсу нашої держави на набуття повноправного членства у Європейському Союзі.

У документі окремо відзначено спільний інтерес України й Хорватії щодо безпеки та стабільності в регіоні та Європі в цілому, а також наголошено на важливості дотримання принципу непорушності міжнародно визнаних кордонів.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Нетверезий слуга народу": у Верховній Раді розгорівся алкогольний сканадал
У Верховній Раді розгорівся "алкогольний скандал" між Петром Петром Порошенком та одним із депутатів "Слуги народу" - Сергієм Швецем.
Зеленський підписав декларацію із президентом Польщі щодо наближення України до вступу в ЄС Зеленський підписав декларацію із президентом Польщі щодо наближення України до вступу в ЄС
Учора, під час робочого візиту до Польщі президент України Володимир Зеленський і польський президент Анджей Дуда підписали спільну двосторонню Декларацію про європейську перспективу України, яка є важливим кроком для вступу України до складу ЄС.
Декілька квартир та немала зарплата: декларація співголови партії "За майбутнє" Тараса Батенка
Український політик та співголова партії "За майбутнє", Тарас Батенко, за минулий рік заробив понад 490 тисяч гривень. Про це йдеться у його нещодавно опублікованій декларації.
Loading...
Load next