Україна буде повноправним членом ЄС - звернення керівників держави

Україна буде повноправним членом ЄС - звернення керівників держави

Президент Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та Прем’єр-міністр Денис Шмигаль записали звернення з нагоди початку переговорів про вступ України до Євросоюзу.

Відео оприлюднено на сайті глави держави.

Коли на п’ятий день повномасштабної війни ми разом підписали заявку на вступ у Євросоюз, багато хто казав, що це не більше ніж мрія. Але ми реалізували цю мрію. Ми вибили це, переконали, зняли кожен із сумнівів, які були. У червні 22-го кандидатство України було схвалене. Попри протидію. У грудні 23-го лідери Європи підтримали політичне рішення щодо перемовин з Україною. Сьогодні перемовини стартують, – заявив Зеленський.

За його словами, до сьогодні Україна була державою, яка здобула статус кандидата на вступ, але не було повної впевненості, чи буде реалізовано цей статус. Та відсьогодні є впевненість – Україна неодмінно буде повноправним членом Євросоюзу.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що міжурядові конференції – це робота між Україною та представниками всіх держав ЄС фактично над частинами майбутнього договору про вступ. «Згідно із затвердженою переговорною рамкою, ми пройдемо всіма розділами наших відносин і по кожному маємо дійти згоди. Обов’язково цього досягнемо – як і всіх інших наших, українських, цілей», – запевнив очільник уряду.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук наголосив, що кожна держава, що стала членом ЄС, пройшла через аналогічний формат переговорів.

Україна спробує зробити це швидше, ніж інші, але незмінно – у спільних інтересах нашої держави та всієї Європи. Ми ухвалювали, ухвалюємо й будемо ухвалювати всі необхідні закони, щоб Україна вже ніколи не відкололась від європейського дому. Дякуємо кожному, хто з Україною, усім, хто вірить у наших людей, хто працює з Україною і таким чином забезпечує всій Європі стабільне та захищене від агресій майбутнє, – заявив спікер.

Нагадаємо, Україна виграла справу проти росії в ЄСПЛ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Байден поговорив з європейськими лідерами перед відеоконференцією Путіним Байден поговорив з європейськими лідерами перед відеоконференцією Путіним
Президент США поговорив із лідерами Німеччини, Італії, Франції і Британії .
Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба
Франція та Німеччина обіцяють демотивувати Російську Федерацію від повномасштабної війни проти України.
Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.
Loading...
Load next