"Боротьба України – це також наша боротьба": міністр оборони Литви привіз військову допомогу для ЗСУ

"Боротьба України – це також наша боротьба": міністр оборони Литви привіз військову допомогу для ЗСУ
Окрему увагу було приділено ситуації з активізацією російсько-білоруського військового співробітництва та зосередження російських військ поблизу кордонів з Україною.

Міністр національної оборони Литви Арвідас Анушаускас привіз в Україну першу частину військової допомоги, яку виділив литовський уряд – бронежилети та балістичні пояси. Про це він повідомив 8 грудня у Twitter.

Ми безплатно надаємо Збройним силам України бронежилети та балістичні пояси. Боротьба України – це також боротьба Литви, – написав він.

Він зазначив, що нарощування військової могутності Росії біля кордонів України створює для країни серйозну військову загрозу, і Литва не може ігнорувати це. Міністр наголосив, що на зустрічі з українським колегою Олексієм Резніковим висловив йому свою повну підтримку.

Своєю чергою Резніков висловив вдячність Литві та Анушаускасу за "стійку та послідовну підтримку у відсічі збройної агресії Росії", повідомляє пресслужба Міноборони України.

Литва завжди була нашим надійним партнером, який надає всеохоплююче сприяння Україні, насамперед у політичній, оборонній та дипломатичній сферах. Важливий був внесок Литви і в ухвалення епохального рішення Радою ЄС щодо надання Україні €31 млн безпосередньо на практичні потреби Збройних сил України, – наголосив глава українського оборонного відомства.

Також він повідомив, що на зустрічі з Анашаускасом обговорили співпрацю у сфері кібербезпеки, у межах Люблінського трикутника, спільну участь у військових навчаннях та досвід запровадження стандартів НАТО у діяльність ЗСУ.

Особливу увагу було приділено ситуації з активізацією російсько-білоруського військового співробітництва та зосередження російських військ поблизу кордонів з Україною, – ідеться у повідомленні Міноборони.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Будемо захищати себе": Размумков відвідав район проведення Операції об’єднаних сил "Будемо захищати себе": Размумков відвідав район проведення Операції об’єднаних сил
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков ознайомився з поточною безпековою та оперативною ситуацією в районі Операції об’єднаних сил в рамках поїздки до району проведення ООС.
Кравчук про відведення військ РФ: "Ми не повинні заспокоюватися" Кравчук про відведення військ РФ: "Ми не повинні заспокоюватися"
Перший президент України, Леонід Кравчук заявив, що відведення російських військ від українських кордонів і з території окупованого Криму не привід для України та світової громадськості розслаблятися.
У Росії готують провокації "проти своїх", щоб звинуватити в цьому Україну У Росії готують провокації "проти своїх", щоб звинуватити в цьому Україну
Таку інформацію опублікувала розвідка України.
Loading...
Load next