Переговори про мирне врегулювання кризи в Україні зайшли в глухий кут - МЗС РФ

Переговори про мирне врегулювання кризи в Україні зайшли в глухий кут - МЗС РФ
У МЗС Росії заявляють, що відповідальність за ситуацію в Україні несе Європа.

МЗС РФ Марія Захарова заявила, що через те, що Євросоюз начебто включився в процес мілітаризації України, переговори щодо мирного врегулювання української кризи зайшли в глухий кут. Про це повідомляє "ПравдаТУТ News" з посиланням на ТАСС.

Нещодавно до процесу мілітаризації України включився Євросоюз. 2 грудня Рада ЄС ухвалила рішення про виділення €31 млн на військово-технічну допомогу збройним силам України. Це рішення ніяк не сприяє миру в Донбасі. На цьому фоні переговори щодо мирного врегулювання фактично зайшли в глухий кут, - наголосила Захарова.

Більше того, політикиня заявила, що "претендуючи на якусь серйозність, ЄС насправді не лише не сприяє миру на Донбасі, він просто посилює ситуацію, намагаючись виставити Росію стороною конфлікту".

Також розпалюванням займається Брюссель, підштовхуючи Київ до перегляду Мінського комплексу заходів. Все це безвідповідально, — підсумувала Захарова.

За її словами саме Європа несе відповідальність за ситуацію в Україні.

Тим часом ми нагадаємо, Росія знову стягує артилерію поблизу лінії зіткнення.

Володимир Путін заявив, що Росію турбує можливість вступу України до НАТО, адже, як він вважає, за цим "піде розміщення в Україні відповідних військових баз і загрозливої Росії зброї".
 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.
"Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну "Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну
Міністр закордонних справ України запевнив, що не очікує, що сили НАТО воюватимуть проти Росії разом з українськими військами.
Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО
"Європейська народна партія" вимагає термінового зібрання в Європарламенті для обговорення ескалації російської агресії на кордоні з Україною.
Loading...
Load next