США ввели санкції проти Андрія Портнова та Олександра Тупицького (оновлено)

США ввели санкції проти Андрія Портнова та Олександра Тупицького (оновлено)
Санкції передбачають заборону на в’їзд до США та блокування всіх фінансових активів підсанкційних осіб в банках США..

Колишнього першого заступника голови Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова внесено до списку санкцій США. Про це повідомляє "ПравдаТУТ News", посилаючись на офіційну сторінку Офісу контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США.

У повідомленні зазначено, що колишній заступник глави Адміністрації Президента України за часів колишнього президента Януковича, культивував широкі зв’язки з судовим і правоохоронним апаратом України через хабарництво. Портнов був  звинувачений у використанні свого впливу для придбання доступу та рішень в судах України та підриву зусиль щодо реформ.

У середині 2019 року Портнов вступив у змову з високопоставленим українським урядовцем, щоб сформувати вищі юридичні інституції країни на свою користь і впливати на Конституційний Суд України. Крім того, Портнов був причетний до спроби вплинути на Генпрокуратуру України, - йдеться в повідомленні.

Санкції запровадили також проти його благодійної організації «Фонд Андрія Портнова».

Олександр Тупицький 

Крім тогоСполучені Штати ввели санкції проти колишнього очільника Конституційного суду України Олександра Тупицького, зокрема за отримання грошового хабаря під час служби в українській судовій системі. Під цю санкцію потрапила також дружина Тупицького Ольга Тупицька. Про це повідомив Ентоні Блінкен, держсекретар США.

Санкції передбачають заборону на в’їзд до США та блокування всіх фінансових активів підсанкційних осіб в банках США. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
США закликають Японію ввести санкції проти Росії у разі вторгнення — джерела США закликають Японію ввести санкції проти Росії у разі вторгнення — джерела
У Японії поки що стримано реагують на прохання США.
У неділю Байден проведе віртуальну зустріч із Зеленським та лідерами G7 У неділю Байден проведе віртуальну зустріч із Зеленським та лідерами G7
Санкції будуть в порядку денному засідання.
Loading...
Load next