Блінкен заявив, що США взаємодіяли з Україною, коли запроваджували санкції проти агентів Росії

Блінкен заявив, що США взаємодіяли з Україною, коли запроваджували санкції проти агентів Росії
У четвер Міністерство фінансів США оголосило про введення санкцій проти чотирьох проросійських політиків з України.

Санкції Сполучених Штатів проти чотирьох проросійських політиків з України — двох нардепів від ОПЗЖ та двох ексчиновників — розроблялися та вводилися у взаємодії з чинною українською владою. Про це йдеться в офіційній заяві глави Держдепартаменту США Ентоні Блінкена, поширеній у четвер. 

Перед можливим новим вторгненням в Україну російські розвідслужби, в основному ФСБ — орган, який перебуває під санкціями США — вербує українських громадян на ключових посадах, щоб отримати доступ до конфіденційної інформації. ФСБ використовує цих чиновників, щоб створити нестабільність в Україні, — зазначив Блінкен у своїй заяві з приводу введення санкцій проти чотирьох проросійських політиків з України.

За його словами, Сполучені Штати "працюють у тісній координації з урядом України над виявленням, викриттям та покаранням цих суб’єктів, щоб перешкодити цим операціям впливу".

Ці санкції проти двох чинних нардепів Верховної Ради, а також двох колишніх українських чиновників, які зараз переховуються в Росії, є частиною зусиль США щодо переслідування й перешкоджання спробам РФ розхитати ситуацію в Україні. 

У 2020 році кремлівські чиновники запустили комплексну інформаційну операцію, спрямовану на часткове погіршення здатності Української держави функціонувати самостійно. Особи, проти яких сьогодні введені обмеження, відіграли ключову роль у цій кампанії, — підкреслюється в заяві держсекретаря США. 

Блінкен також нагадав, що кампанії впливу РФ націлені не тільки проти України, але також проти США. Зокрема, російські спецслужби намагалися втрутитися у виборчий процес в Америці ще з 2016 року.

Нагадаємо, США запровадили санкції проти соратника Медведчука Козака.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Три лайнери Медведчука і Козака: РНБО ввела нові санкції Три лайнери Медведчука і Козака: РНБО ввела нові санкції
Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що на новому засіданні було введено нові санкції проти компаній, на які зареєстровані три лайнери Медведчука та Козака.
"Не містить обґрунтування": в ООН розкритикували закриття каналів Медведчука в Україні "Не містить обґрунтування": в ООН розкритикували закриття каналів Медведчука в Україні
В ООН вважають, що рішення щодо закриття проросійських медведчуківських каналів суперечить міжнародним стандартам в галузі прав людини і не було ухвалено незалежним органом.
Youtube не відповів на звернення України про закриття "каналів Медведчука" Youtube не відповів на звернення України про закриття "каналів Медведчука"
Україна офіційно зверталася до Youtube, щоб заблокувати там пул так званих "телеканалів Медведчука".
Loading...
Load next