Україна не передала Росії майно СРСР - Путін

Україна не передала Росії майно СРСР - Путін
Росія начебто виплатила увесь зовнішній борг СРСР, що залишався після розпаду Союзу, але не отримала від Києва закордонне майно.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Україна досі не передала Росії закордонне майно, що залишилося від СРСР, попри те, що Москва начебто виплатила всі зовнішні борги Радянського Союзу. Про це повідомляє "ПравдаТУТ News" з посиланням на ТАСС.

У 1990-і роки Росія не могла вирішувати соціально-економічні питання без фінансового підживлення ззовні. І Росія набрала багато боргів у 1990-і роки. По-перше, у 1993 році ми взяли на себе зобов'язання погасити всі борги колишнього Радянського Союзу – за всі колишні союзні республіки. 

Як пояснив Путін, Росія робила з розрахунком на те, що республіки передадуть їй закордонні активи, що залишилися від СРСР.

Борги ми за всіх погасили, але далеко не всі виконали це зобов'язання щодо передачі нам своїх закордонних активів. Наприклад, Україна досі цього не зробила, - констатував президент РФ.

Путін зокрема розповів, що РФ зверталася до інших держав і пояснювала, що виплатила борги за республіки колишнього СРСР, тому їй належать їхні активи. Проте у відповідь Москва начебто чула репліки про те, що це її проблеми, та пропозиції самостійно домовитися з республіками, щоб вони не претендували на це майно.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Бойко сказав: "Немає даних, щоб називати Путіна вбивцею"
Лідер партії ОПЗЖ, Юрій Бойко, в ефірі одного з українських каналів заявив, що він не вважає президента Росії - вбивцею.
Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна
Президент України записав відеозвернення, яке було присвячене російській агресії. В ньому Володимир Зеленський запропонував президенту країни-агресорки Володимиру Путіну зустрітися "в будь-якій точці Донбасу, де йде війна".
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Loading...
Load next