"Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну

"Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну
Міністр закордонних справ України запевнив, що не очікує, що сили НАТО воюватимуть проти Росії разом з українськими військами.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що співпрацює з такими союзниками, як Сполучені Штати та Великобританія, над способами стримування Кремля. Про це повідомляє Sky News. 

Ми разом з партнерами повинні зробити цю ціну непосильною для Путіна, - сказав Кулеба та зазначив, що ЗСУ готові захищати Україну.

Також міністр додав, що США та європейські партнери готові "завдати економічного удару". 

Ми будемо воювати на місцях. Мені прикро це говорити, але буде багато загиблих російських солдатів, і ми сподіваємося, що президент Путін не хоче, щоб це сталося, - зауважив міністр. 

Варто зазначити, що Кулеба зміг описати тристоронній підхід до спроб стримання та поновлення російської агресії - за допомогою політичних повідомлень, санкцій та тіснішої військової співпраці з партнерами. 

Кулеба запевнив, що не очікує, що сили НАТО воюватимуть проти Росії разом з українськими військами.

Ми просимо допомогти нам уникнути війни, або якщо ми залишимося без альтернативи через готовність Росії розпочати війну, то допоможіть нам зміцнити нашу армію, - наголосив міністр. 

Своєю чергою у Держдепі розповіли про терміни вступу України до НАТО. Членство країни в НАТО навряд чи буде схвалено протягом найближчих 10 років. Про це повідомляє Associated Press.

Високопоставлені представники Держдепу сказали Україні, що її членство в НАТО навряд чи буде схвалено протягом найближчих 10 років, - наводить агентство слова чиновника.

Також українська сторона підготувала документ, який сьогодні може бути розглянуто на позачерговому засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ). Про це заявив представник Донецька у ТКГ Сергій Гармаш в ефірі телеканалу "Україна 24".

Підготовлено документ, який сьогодні може бути розглянуто на позачерговому засіданні, якщо він влаштує всі сторони, - сказав він. 

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що у випадку наступу Росії, США може евакуювати американців з України.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Зеленський сподівається на допомогу США у завершенні війни з РФ на Донбасі Зеленський сподівається на допомогу США у завершенні війни з РФ на Донбасі
Заради залучення американської допомоги та підтримки у розв'язанні військового конфлікту може з’явитися новий формат, не лише "нормандський".
Зеленський заявив, що допускає проведення референдуму щодо "стіни" на Донбасі Зеленський заявив, що допускає проведення референдуму щодо "стіни" на Донбасі
У випадку якщо українська влада вирішить відгородитися стіною від Донбасу, це рішення у будь-якому випадку має підтримати народ України на всеукраїнському референдумі.
Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі
Спікер України у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що не бачить готовності та прагнення Росії розмовляти із Володимиром Зеленським.
Loading...
Load next