Україна та Швеція уклали оборонну угоду

Україна та Швеція уклали оборонну угоду
В рамках візиту до Королівства Швеція Міністр оборони України підписав з представником Швеції відповідну угоду.

Міністр оборони України Олексій Резніков підписав угоду про співробітництво у сфері оборони між урядом України та урядом Королівства зі швецьким колегою Петером Гульквістом. Повідомляє УНН.

Сьогодні у нас була двостороння розмова про ситуацію з безпекою в нашому районі та розвиток безпеки навколо нас. Сьогодні ми також підписали угоду між Україною та Швецією про оборону та про те, як нам слід розвивати оборонну співпрацю між нашими двома країнами у майбутньому, — заявив Гульквіст на брифінгу за підсумками зустрічі.

Резніков зазначив, що мова йде про угоду на рівні урядів двох держав.

20 років тому був протокол від 5 грудня 2001 року, і ми на заміну цього протоколу підписали вже більш потужний документ — цю угоду. Укладання цієї угоди є важливим кроком на шляху взаємодії та стратегічного партнерства між Швецією та Україною. Особливо в оборонній сфері, адже це як раз відбувається на тлі сучасних викликів та загроз як в Європі, так і у світі в цілому, — сказав він на брифінгу.

Злата Новосельська -  pravdatutnews.com

Читайте також
Газовий контракт Росії та Угорщини: як це вплине на стосунки з Україною? Газовий контракт Росії та Угорщини: як це вплине на стосунки з Україною?
Київ розкритикувала домовлення Угорщини з Росією про постачання газу в обхід України. У МЗС наголошують, що ця угода не відповідає принципам Договору про основи добросусідства та співробітництва між Україною та Угорщиною від 6 грудня 1991 року.
Попросив "не розкручувати емоції": Кулеба заявив, що Угорщина виключила Україну з транзиту на вимогу Росії Попросив "не розкручувати емоції": Кулеба заявив, що Угорщина виключила Україну з транзиту на вимогу Росії
В контракті йдеться про те, що російський "Газпром" буде поставляти в Угорщину 4,5 млрд кубометрів газу на рік. Таким чином, поставки газу будуть організовані в обхід традиційного маршруту через Україну.
Олексій Антипович: 80% українців негативно ставляться до президента РФ Путіна Олексій Антипович: 80% українців негативно ставляться до президента РФ Путіна
Зі світових лідерів українці найкраще ставляться до канцлерки ФРН Анґели Меркель та президента США Джо Байдена, а найгірше - до російського президента Володимира Путіна та правителя Білорусі Олександра Лукашенка.
Loading...
Load next