Зеленський зустрівся зі Столтенбергом у штаб-квартирі НАТО

Зеленський зустрівся зі Столтенбергом у штаб-квартирі НАТО
Володимир Зеленський у четвер, 16 грудня, зустрівся з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом у штаб-квартира НАТО у Брюсселі. Після цього політики виступили на спільній пресконференції.

Зустріч Зеленського та Столтенберга відбулась на тлі загроз щодо вторгнення Росії та скупчення військ біля кордонів. Повідомляє 24 канал.

Президент Володимир Зеленський сказав про гібридну агресію Росії біля кордонів, на окупованому Донбасі та в Криму. Кремль намагається дестабілізувати безпекову ситуацію в Україні. Президент наголосив, що мета Москви – заблокувати євроатлантичний шлях нашої держави. Столтенберг ж відзначив нарощення російських сил біля кордонів.

Ми не бачимо, що зімнюється чи зменшується це нарощення. Навпаки – продовжується. Тут немає виправдань. Це провокаційно і це підриває безпеку у Європі,
– наголосив Генсек.

Він додав, що Росія має повернутись до дипломатії. Якщо ж Москва таки вирішить напасти на Україну, наслідки будуть жорсткими.

Попри загрози, Столтенберг зауважив, що Альянс готовий говорити з Росією, оскільки діалог все ж важливий. Посадовець запросив Москву на зустріч ради НАТО – Росія.

Генсек вкотре наголосив, що НАТО підтримує територіальну цілісність України. Альянс ніколи не визнає незаконну окупацію Криму. Крім того, Столтенберг додав, що всі суверенні держави мають право захищати себе.

Зеленський ж зауважив, що темою зустрічі також була співпраця України та НАТО.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com


 

Читайте також
5000 військовослужбовців НАТО: Столтенберг закликав Росію вивести війська з України, Грузії та Молдови (відео) 5000 військовослужбовців НАТО: Столтенберг закликав Росію вивести війська з України, Грузії та Молдови (відео)
24 січня США та НАТО оголосили про готовність збільшити свої сили у Східній Європі.
"Україна має право захищати себе", - Столтенберг про постачання Україні зброї "Україна має право захищати себе", - Столтенберг про постачання Україні зброї
Свою підтримку Велика Британія надає не лише на словах, але й на ділі — сьогодні до України доставили протитанкове озброєння.
"Це не станеться завтра": Столтенберг пояснив, коли Україна вступить до НАТО "Це не станеться завтра": Столтенберг пояснив, коли Україна вступить до НАТО
Столтенберг звернув увагу на те, що членство зможуть отримати Україна та Грузія, однак “це не питання завтрашнього дня”.
Loading...
Load next