Бельгія надасть свої літаки для навчання українських військових на F-16

Бельгія надасть свої літаки для навчання українських військових на F-16

Бельгія візьме участь у навчанні українських пілотів на винищувачах F-16 у складі "авіаційної коаліції" на чолі з Нідерландами та Данією.

Про це повідомляє Le Soir.

Міністерська рада підтвердила участь Бельгії у підготовці українських пілотів на винищувачах F-16 у складі "коаліції F-16" на чолі з Нідерландами та Данією, з метою постачання в Україну винищувачів-бомбардувальників цього типу та підготовки персоналу, ‒ заявив міністр оборони Бельгії Людівін Дедондер.

У 2024 році до Данії відправлять два літаки F-16 ‒ двомісні навчально-тренувальні F-16B ‒ для підвищення кваліфікації українських пілотів, а також загін із військовослужбовцями, переважно технічного персоналу, які відповідатимуть за розгортання літаків F-16.

Також шість українських інструкторів та чотири планувальники місій пройдуть навчання в Бельгії для подальшої підготовки українських пілотів та іншого персоналу. Найближчими тижнями Міноборони Бельгії направить групу з трьох військовослужбовців до центру підготовки українських пілотів F-16 у Данії, для цього вони надали свою авіабазу Skrydstrup.

На додаток до цього важливого внеску в підготовку та експлуатацію винищувальної авіації, наш уряд офіційно висловлює свою підтримку у створенні цієї нової спроможності, необхідної для модернізації Збройних сил України, ‒ йдеться у заяві. 

Нагадаємо, З Донеччини евакуювали людей з обмеженими фізичними можливостями ‒ ДСНС

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Будемо захищати себе": Размумков відвідав район проведення Операції об’єднаних сил "Будемо захищати себе": Размумков відвідав район проведення Операції об’єднаних сил
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков ознайомився з поточною безпековою та оперативною ситуацією в районі Операції об’єднаних сил в рамках поїздки до району проведення ООС.
Loading...
Load next