Порушення у декларації: НАЗК викликало міністра освіти Шкарлета для пояснення

Порушення у декларації: НАЗК викликало міністра освіти Шкарлета для пояснення
16 листопада НАЗК виявило ознаки адміністративного правопорушення у декларації міністра освіти Сергія Шкарлета.

Нацагенство з питань запобігання корупції викликало міністра освіти Сергія Шкарлета для пояснення порушень у декларації. Про це повідомили у пресслужбі відомства. Його викликали 23 грудня.

Зазначається, що у нього в декларації виявили ознаки неточних відомостей. Деталі не розголошуються.

Крім голови Міносвіти, НАЗК також викликало ще 14 осіб, більшість із них — представники правоохоронних органів.

За результатами перевірки декларації Шкарлета за 2020 рік міністр зазначив, що у 2018 році купив авто Mitsubishi Pajero Wagon 2013 року випуску за 288 тис. грн. Але за даними Єдиного держреєстру транспортних засобів та договором купівлі-продажу машина коштувала 49 тис. грн. Сам міністр заявив, що заплатив ту суму, яку вказав у декларації, а експертиза встановила, що у 2018 році авто коштувало в середньому 644 тис. грн.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що секретарка Зеленського ніяк не оформлена в Офісі президента і отримує зарплату у студії "Квартал 95".

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Декілька квартир та немала зарплата: декларація співголови партії "За майбутнє" Тараса Батенка
Український політик та співголова партії "За майбутнє", Тарас Батенко, за минулий рік заробив понад 490 тисяч гривень. Про це йдеться у його нещодавно опублікованій декларації.
Зарплати викладачів в Україні у Президентському університеті будуть від $4 тисяч Зарплати викладачів в Україні у Президентському університеті будуть від $4 тисяч
Володимир Зеленський ініціював створення в Україні Президентського університету, який готуватиме фахівців майбутнього.
Парламент України схвалив законопроєкт щодо ув'язнення за брехню в деклараціях Парламент України схвалив законопроєкт щодо ув'язнення за брехню в деклараціях
Верховна Рада у другому читанні ухвалила президентський законопроєкт про відновлення позбавлення волі за брехню у деклараціях.
Loading...
Load next