Великий потенціал для розвитку суднобудівництва: Україна і Данія спільно будуватимуть кораблі (фото)

Великий потенціал для розвитку суднобудівництва: Україна і Данія спільно будуватимуть кораблі (фото)
Проєкт буде реалізовано за підтримки уряду Данії та данської Експортної кредитної Агенції (EKF).

В Україні відбулося підписання Меморандуму Міністерством інфраструктури України та Міноборони Данії з питань співпраці щодо розвитку та посилення морського потенціалу України. Підписання меморандуму відбулося в рамках офіційного візиту в Україну Міністерки оборони Данії Тріне Брамсен. Про це інформує пресслужба Міністерства інфраструктури у Facebook.

Зокрема, у рамках Меморандуму планується проєкт будівництва багатоцільових суден. Виробництво буде повністю локалізовано на території України, а понад 50% від обсягу замовлень буде виконано українськими підприємствами, — йдеться у повідомленні.

Як зазначив глава Мінінфраструктури Олександр Кубраков, Україна має великий потенціал для розвитку суднобудівництва: "це й доступ до найбільших судноплавних річок Східної Європи, і сформована портова інфраструктура, та найголовніше — наявні суднобудівні потужності".

Майбутні українсько-данські судна будуватимуться на заводі в Україні, використовуючи передовий досвід у проєктуванні наших данських партнерів, а також сучасне обладнання. Сподіваюся на розвиток нашої співпраці з Королівством Данією, особливо у високотехнологічних проєктах, — сказав Кубраков. 

 

Зазначається, що цей проєкт буде реалізовано за підтримки уряду Данії та данської Експортної кредитної Агенції (EKF). Судна проєктуватимуть данські компанії відповідно до вимог замовника, вони матимуть багатоцільове призначення. 

В пресслужбі уточнили, що завершення будівництва першого судна MPV80 передбачається до 2024 року. 

Воно зможе виконувати десятки функцій, серед яких і проведення пошуково-рятувальних робіт. Судно буде обладнане передовими розробками високотехнологічного спеціалізованого обладнання данських виробників, — уточнюється у повідомленні. 

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Вашингтон передав Україні другу партію військової допомоги: літак вже прибув у Бориспіль Вашингтон передав Україні другу партію військової допомоги: літак вже прибув у Бориспіль
Перша партія оборонної допомоги з США прибула в Україну в ніч на 22 січня.
Єрмак вважає, що ідея запросити Путіна до Києва є некоректною Єрмак вважає, що ідея запросити Путіна до Києва є некоректною
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак вважає ідею запросити президента Російської Федерації Володимира Путіна на зустріч до Києва є некоректною.
"Це не зрада": в Україні пояснили чому США відмовилось направляти свої кораблі "Це не зрада": в Україні пояснили чому США відмовилось направляти свої кораблі
Адмірал Воєнно-Морських сил України, Ігор Воронченко розповів, що відмова американців вводити свої військові кораблі у води Чорного моря - це не зрада. Наразі американська флотилія залишається у Середземномор'ї.
Loading...
Load next