Вашингтон передав Україні другу партію військової допомоги: літак вже прибув у Бориспіль

Вашингтон передав Україні другу партію військової допомоги: літак вже прибув у Бориспіль
Перша партія оборонної допомоги з США прибула в Україну в ніч на 22 січня.

Вашингтон передав Україні вже другу партію військової допомоги. Американський борт із летальним озброєнням приземлився у Києві ввечері 23 січня. Про це повідомляє 24 канал.

Зазначається, що вдень повітряне судно із важливим вантажем вилетіло із бази Військово-повітряних сил США, що у Каліфорнії. За даними сервісу Flightradar24, воно прибуло в аеропорт "Бориспіль" близько 19:30.

Озброєння перевозили літаком з реєстраційним знаком N756CA. Саме це повітряне судно раніше доставило в Україну й першу партію військової допомоги — у ніч на 22 січня.

Американський борт перетинув польсько-український кордон близько 18:45. Йому знадобилося менше години, щоб подолати відстань до Києва.

Скріншот сервісу Flightradar24

Своєю чергою вироблені у Сполучених Штатах протитанкові ракетні комплекси Javelin будуть відправлені до України у найбільш стислі терміни після надання дозволу від Вашингтона. Про це розповів у інтерв’ю проєкту Радіо Свобода Донбас.Реалії посол Естонії в Україні Каймо Кууск.

Найближчі тижні (час відправлення – ред.). Це нормальна процедура — ми повинні були спитати дозволу і отримали його. США зробили все дуже швидко, без зайвої бюрократії. Тому в нас є ракети Javelin в Естонії, готові до відправки в Україну. І ми говоримо про десятки, десятки, десятки і ще десятки ракет. Я не хочу називати конкретну кількість, але це насправді вражає, — розповів дипломат.

За його словами, обговорення додаткової оборонної підтримки для України у Талліні почали того року, наприкінці жовтня та в листопаді. Підставою стало зростання напруги на українсько-російському кордоні.

Нагадаємо, раніше в Україну прибула військова допомога зі США.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Держсекретар Блінкен під час візиту в Україну торкнеться теми постачання американської зброї Держсекретар Блінкен під час візиту в Україну торкнеться теми постачання американської зброї
Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен, ймовірно, зачепить тему поставки американської зброї під час свого візиту в Україну.
У США занепокоєні пошкодженнями цивільної інфраструктури на сході України У США занепокоєні пошкодженнями цивільної інфраструктури на сході України
Посольство Сполучених Штатів Америки у Києві висловило своє занепокоєння повідомленнями про пошкодження цивільної інфраструктури на сході України.
У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України
У Міністерстві оборони США вважають, що наразі ще рано вважати, що Росія повністю відведе свої війська від українсько-російських кордонів, а також передчасно судити про щирість російських намірів, поки не були продемонстровані реальні кроки.
Loading...
Load next