Зеленський відповів на петицію про скасування "обов’язкової" вакцинації та карантину

Зеленський відповів на петицію про скасування "обов’язкової" вакцинації та карантину
13 грудня на сайті петицій громадян до президента воднораз дві петиції з проханням скасувати вакцинацію проти коронавірусу набрали необхідну кількість у 25 тисяч підписів.

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію громадян з проханням скасувати "обов’язкову" вакцинацію проти коронавірусу та карантинні обмеження. Повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента України.

Основами законодавства України про охорону здоров’я встановлено обов’язок громадян України не лише піклуватись про своє здоров’я та здоров’я дітей, а й не шкодити здоров’ю інших громадян, а також у передбачених законодавством випадках проходити профілактичні медичні огляди і робити щеплення. - йдеться у відповіді глави держави.

У відповіді президента перелічують всі норми законодавства, які регулюють вакцинування населення проти інфекційних хвороб та запровадження урядом карантину.

Зеленський посилається на рішення РНБО про запровадження державної програми вакцинування населення проти COVID-19 та урядовий план з імунопрофілактики населення.

Суть відповіді президента полягає в тому, що всі чинні заходи з вакцинації та карантину відповідають законодавству.

 Таким чином суспільні відносини щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя, правові, організаційні та фінансові засади діяльності органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій врегульовано законодавством України.

Дякую всім, хто долучився до цієї петиції. Бережіть себе та своїх рідних, - завершив Зеленський.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
За добу в аеропорті "Бориспіль" знайдено 17 підроблених COVID-документів За добу в аеропорті "Бориспіль" знайдено 17 підроблених COVID-документів
4 листопада на території аеропорту «Бориспіль» у 17 осіб виявили документи про вакцинацію, що можуть містити ознаки підробки.
Пощади не буде, — Венедіктова прокоментувала підробку COVID-сертифікатів Пощади не буде, — Венедіктова прокоментувала підробку COVID-сертифікатів
В Україні торгівля підробленими сертифікатами про вакцинацію. Генпрокурорка Ірина Венедіктова пригрозила продавцям фейкових COVID-документів і наголосила, що всі причетні будуть покарані.
Європа влітку відкриє кордони для вакцинованих Європа влітку відкриє кордони для вакцинованих
Європейський союз протягом літа відкриється для в’їзду для туристів, щеплених вакцинами від коронавірусу, затвердженими Європейським агентством з лікарських засобів (EMA).
Loading...
Load next