"Рівноправний член Альянсу": Зеленський заявив про участь України у саміті НАТО в 2022 році

"Рівноправний член Альянсу": Зеленський заявив про участь України у саміті НАТО в 2022 році
Курс на вступ до НАТО закріпили в Конституції України у 2019 році.

Україна може взяти участь на саміті НАТО, який відбудеться в Мадриді вже в наступному році. Планує порушити питання вступу в Альянс. Про це заявив президент України Володимир Зеленський, передає Україна 24.

За його словами, впродовж саміту Україна буде вимагати конкретну дату, коли вона зможе стати  рівноправним членом НАТО.

Ми обговорюємо участь України на саміті НАТО у Мадриді у 2022 році. Для нас важливо, щоб ми були там присутніми в тому чи іншому вигляді, а також, щоб у 2022 ми мали конкретику з датою: коли чи протягом якого терміну нас бачать рівноправним членом Альянсу, — заявив Зеленський.

Своєю чергою віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що Україна протягом останніх двох років імплементувала дві третини стандартів НАТО. Про це вона повідомила під час онлайн-брифінгу про річні підсумки щодо ЄС та НАТО.

Віцепрем'єр зауважила, що як партнер НАТО з розширеними можливостями, Україна приєдналася до всіх можливих навчань і почала проводити спільні з Альянсом навчання на території країни. У 2022 році в Києві пройдуть навчання НАТО з кібербезпеки.

Наступного року ми проводитимемо масштабну конференцію, яка дозволить нам подивитися на прогрес реалізації програми [співпраці України з НАТО] за цей рік — він є досить непоганим. Зокрема, що стосується імплементації стандартів НАТО, за останні два роки ми імплементували фактично дві третини всіх стандартів НАТО, імплементованих від часу запровадження Хартії про особливе партнерство, а це майже 25 років, — сказала віцепрем'єрка.

Вона зазначила, що до саміту НАТО у червні 2022 року в Мадриді Україна планує разом з Альянсом затвердити індивідуальну програму партнерства, що «визначить п'ять напрямів взаємодії». Також Україна розраховує до саміту оновити цілі партнерства з НАТО.

 

Раніше у НАТО закликали Росію відвести війська від України.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба
Франція та Німеччина обіцяють демотивувати Російську Федерацію від повномасштабної війни проти України.
"Ця ескалація є елементом підняття ставок": Стефанішина заявила, що Київ чекає чітких сигналів від НАТО "Ця ескалація є елементом підняття ставок": Стефанішина заявила, що Київ чекає чітких сигналів від НАТО
Україна докладає зусиль, аби реалізувати спроможності як партнера НАТО з розширеними можливостями.
Loading...
Load next