"Усе це було викинуто на смітник": Зеленський відповів, чи готова Україна відмовитись від вступу в НАТО в обмін на відвід військ РФ

"Усе це було викинуто на смітник": Зеленський відповів, чи готова Україна відмовитись від вступу в НАТО в обмін на відвід військ РФ
Зазначимо, що Росія погрожує НАТО військовою відповіддю.

Президент Росії Володимир Путін хоче, щоб Україна не ставала членом НАТО. Водночас президент України Володимир Зеленський відповів, чи готова наша держава відмовитися від вступу до Північноатлантичного Альянсу в обмін на відвід російських військ від кордонів. Про це він повідомив в інтерв'ю виданню La Repubblica, передає пресслужба Офісу президента. 

Він зазначив, що Україна віддала частину радянського ядерного арсеналу, а у відповідь отримала, зокрема й від Росії, запевнення поважати кордони й безпеку.

Усе це було викинуто на смітник. Тож дивно чути від російської сторони прохання про будь-які гарантії, коли стільки обіцянок вже порушено самою російською стороною, — заявив президент України.

Своєю чергою глава МЗС України Дмитро Кулеба у коментарі журналістам заявив, якщо президенти США і РФ Джо Байден і Володимир Путін знову проведуть розмову, то будуть і американсько-українські переговори. Адміністрація США за спиною України з Путіним нічого вирішувати не буде. Про це він розповів журналістам, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

У мене немає сумнівів, що кількість і якість контактів між адміністрацією США й українською владою, зокрема між президентом Зеленським і президентом Байденом, збільшиться і це буде регулярно, і адміністрація США за нашою спиною з Путіним нічого вирішувати не буде, — сказав Кулеба. 

Він зауважив, що така гарантія звучала під час двосторонніх контактів на всіх рівнях.

Тому якщо буде наступний раунд розмови Байдена і Путіна, то буде й наступний раунд розмови Байдена і Зеленського, — додав міністр.

Нагадаємо, раніше Зеленський призначив нових послів у п'яти країнах.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба
Франція та Німеччина обіцяють демотивувати Російську Федерацію від повномасштабної війни проти України.
"Росія зацікавлена у збереженні Зеленського". Гордон у прямому ефірі розкритикував керівництво України (відео) "Росія зацікавлена у збереженні Зеленського". Гордон у прямому ефірі розкритикував керівництво України (відео)
За оцінкою української розвідки, поблизу кордону між Росією та Україною зосереджено приблизно 92 тис. російських військовослужбовців.
"Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні "Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні
Начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю Military Times заявив, що Росія сконцентрувала понад 92 тисячі військових біля кордонів з Україною.
Loading...
Load next