Погрожували заблокувати Youtube: Європейський оператор супутникового звʼязку зняв із мовлення німецькомовний телеканал Russia Today

Погрожували заблокувати Youtube: Європейський оператор супутникового звʼязку зняв із мовлення німецькомовний телеканал Russia Today
У серпні медіарегулятор Люксембургу відмовив RT у видачі ліцензії на мовлення у Німеччині.

Кремлівський пропагандистський ресурс RT DE (німецькомовний варіант Russia Today) зняли у Європі з мовлення. Про це повідомили у пресслужбі телеканалу.

Зазначається, що таке рішення було ухвалено німецьким медіарегулятором MABB, де зобов'язали європейського оператора супутникового зв’язку Eutelsat 9 В зняти RT DE, який веде мовлення зі студії у Москві, зі своєї платформи.

Також 16 грудня німецький варіант Russia Today видалили з відеохостингу YouTube. Таке рішення було ухвалено через систематичні порушення правил спільноти.

Головний редактор RT Маргарита Сімоньян назвала блокування каналів «справжньою медійною війною, оголошеною державою Німеччина державі Росія». 

Додамо, що 16 грудня на платформі YouTube зʼявився новий канал — RT auf Sendung, створений для трансляції німецького мовлення RT. Того ж дня відеохостинг видалив його за обхід обмежень, накладених у вересні. На наступний день Роскомнагляд надіслав керівництву Google листа з вимогами зняти обмеження з RT auf Sendung та пояснити причини блокування, а також погрожував блокуванням YouTube.

У МЗС Росії заявили, що розцінюють дії Берліна як «доказ його початкової визначальної ролі в організації багаторічного різнопланового тиску на російське ЗМІ та цькування його співробітників». Рішення Німеччини, як мовиться в пресрелізі, вимагає заходів у відповідь.

Нагадаємо, раніше КСУ підтвердив заборону трансляції російських фільмів та серіалів в Україні.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
В окупованому Криму кандидат в депутати Держдуми зганьбився у прямому ефірі (відео) В окупованому Криму кандидат в депутати Держдуми зганьбився у прямому ефірі (відео)
В окупованому Криму кандидат в депутати Держдуми втік з дебатів після слів про Росію та продаж її природних ресурсів. Він настільки перехвилювався, що теледебати тривали аж 15 секунд.
Loading...
Load next