У Криму окупанти розгорнули масштабний військовий табір (фото)

У Криму окупанти розгорнули масштабний військовий табір (фото)
Німецькі ЗМІ опублікували кадри польового табору російських військ в окупованому Криму.

Супутникові знімки дозвоили побачити табір російських військ на військовому полігоні на півдні Керченського півострова. Про це повідомляє Цензор.нет з посиланням на німецьке видання Der Spiegel.

Табір з'явився в період з 15 березня по 2 квітня. Судячи за пунктами призначення ешелонів з технікою і кадрам військових колон в Криму, швидше за все там перебуває перекинуті з Північного Кавказу частини 58-ї армії (наприклад, 136-та мотострілецька і 291-ша артилерійська бригади).

Про перекидання частин 58-ї армії в Крим нещодавно повідомила пресслужба Південного військового округу.  Однак досі не було жодних офіційних коментарів з приводу присутності в Криму 76-ї десантно-штурмової дивізії із Пскова, ешелони якої розвантажувалися в Сімферополі, а не на Керченському півострові, причому один з них був помічений набагато ближче до кордону з Херсонською областю України .

Крім того, на знімках табору не видно важку техніку, наприклад, танки і самохідні артилерійські установки "Мста-С", які також перекидалися в Крим в складі частин 58-ї армії. Це дозволяє припустити, що перед нами не єдиний табір частин, перекинутих з Північного Кавказу.

У понеділок, 19 квітня, Рада міністрів ЄС збереться через російську агресію. На засідання запросили й Україну.

Нагадаємо, що вчора у води Чорного моря зайшло ще 15 військових кораблів Росії.

Раніше повідомлялось, що затриманий в Санкт-Петербурзі український консул Олександр Сосонюк буде повернений до України.

 

Читайте також
"Врегулювати" приналежність півострова: німецький політик заявив, що Крим — "фактично та історично російський" "Врегулювати" приналежність півострова: німецький політик заявив, що Крим — "фактично та історично російський"
Раніше лідер цієї ж політичної сили Тіно Хрупалла заявив, що Росія окупувала Кримський півострів у 2014 році.
Росія після навчань залишила в Чорному морі два десантні кораблі Росія після навчань залишила в Чорному морі два десантні кораблі
Два великі десантні кораблі Північного флоту "Олександр Отраківський" і "Кондопога" залишаються в Чорному морі після навчань біля анексованого Криму.
Військо РФ біля кордону з Україною: чи можлива нова війна?
Близько 4 тис. російських військових перебувають на кордоні з Україною. Росія заперечує можливий початок бойових дій, Україна і США висловлюють занепокоєння.
Loading...
Load next