Жодних планів нападати на Україну у Росії не було і немає, - глава Ради РФ

Жодних планів нападати на Україну у Росії не було і немає, - глава Ради РФ
Натомість в Україні, начебто, відбувається військове освоєння країнами НАТО.

Голова Ради Федерації Валентина Матвієнко заявила, що відбувається активне військове освоєння території України країнами НАТО, що наближає альянс до кордонів Росії. В той час, коли РФ не мала й немає намірів нападати на Україну. Про це інформує "ПравдаТУТ News" з посиланням на ТАСС.

"Жодних планів нападати на Україну у Росії не було і немає"

Жодних планів нападати на Україну у Росії не було і немає. За останніми опитуваннями 80% наших громадян вважають український народ братнім народом. І тому цілком очевидна вся фейкова історія інформації [про напад, що готується], — сказала вона, додавши, що така кампанія буцімто потрібна "для формування громадської думки світової проти Росії".

Крім того, політикиня зазначила, що Росія, як і раніше, наполягатиме на виконанні мінських угод, оскільки "іншого шляху немає". 

Йде активне військове освоєння території України, хоча за конституцією України заборонено розміщення іноземних військових баз. Називається це по-іншому, але насправді йде активне військове освоєння території України, з якою у Росії найдовша межа... Це викликає у нас, безумовно, серйозну стурбованість, — зазначила Матвієнко.

Вона зазначила, що начебто НАТО, як і раніше, рухається до кордонів РФ уже впритул.

Ми маємо право розміщувати свої війська, проводити навчання на своїй території там, де ми вважаємо за потрібне, для того, щоб адекватно відповідати на ті виклики, які з'являються, - наголосила Матвієнко.

Нагадаємо, у Кремлі заявили, що готові поспілкуватися із Зеленським, проте не як сторона конфлікту на Донбасі.

Віра Коновал - pravdatutnews.com 

Читайте також
Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну
Андрій Ілларіонов, колишній радник російського президента Володимира Путіна попередив, що РФ вже після липня 2021 року може почати нове вторгнення до України. Однак цього разу вже з півдня.
Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО
Президенти Білорусі та Російської Федерації обговорили теперішню ситуацію в Україні й домовилися зустрітися найближчим часом, щоб обговорити наявні проблеми в їх країнах.
"Ми за мир у регіоні": Ердоган офіційно заявив, що Туреччина готова стати посередником між Україною та Росією "Ми за мир у регіоні": Ердоган офіційно заявив, що Туреччина готова стати посередником між Україною та Росією
За словами турецького лідера, для цього Анкара налагодила контакти і з українською стороною, і з президентом РФ Володимиром Путіним.
Loading...
Load next