Канцер Німеччини Шольц привітав Україну з Новим роком: наголосив на нових викликах

Канцер Німеччини Шольц привітав Україну з Новим роком: наголосив на нових викликах
Він також сказав, що Європа має бути єдиною, суверенною та сильною.

Новий канцлер ФРН Олаф Шольц у першому привітанні з новим, 2022 роком, заявив, що загроза вторгнення Росії в Україну стала новим викликом для Європи. Про це повідомляють "Факти", передає "ПравдаТУТ News". 

У зовнішньополітичній частині свого виступу німецький політик наголосив, що Європа має бути єдиною, суверенною і сильною.

За його словами, для безпеки Європи необхідна трансатлантична співпраця.

Щодо України, ми зараз стикаємося з новими викликами. Непорушність кордонів є цінним надбанням і не підлягає обговоренню, – сказав Шольц на тлі побоювань, що Росія може напасти на Україну.

Канцлер, крім того, нагадав що з 1 січня до Німеччини переходить головування у G7, яке вона використає для перетворення цього клубу держав на флагман кліматично нейтрального та справедливого світу.

Зазначено також, що напередодні глава МЗС Німеччини Анналена Бербок заявила, що Росія через анексію Криму сама виключила себе з клубу країн G7 і наразі невідомо, коли вона зможе туди повернутися, враховуючи нинішнє нарощування сил на кордоні з Україною.

Нагадаємо, раніше Президент України Володимир Зеленський у Брюсселі провів переговори з Канцлером Німеччини Олафом Шольцем й Президентом Франції — Емануелем Макроном. Лідери трьох країн також домовилися докласти зусиль для досягнення реального прогресу в стабілізації ситуації на Донбасі. Вони закликали Росію до відновлення конструктивної роботи в нормандському форматі.
 

Loading...
Load next