Зеленський розпочав переговори з новим канцлером Німеччини Шольцем (оновлено)

Зеленський розпочав переговори з новим канцлером Німеччини Шольцем (оновлено)
Володимир Зеленський прилетів з робочим візитом в Брюссель.

Президент України Володимир Зеленський сьогодні у Брюсселі розпочав переговори з канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Згодом до них долучиться президент Франції Еммануель Макрон. Про це повідомив прессекретар Зеленського Сергій Никифоров у Facebook.

Президент України розпочав двосторонню зустріч із новим німецьким канцлером Олафом Шольцем. Згодом до них приєднається президент Франції Еммануель Макрон, — наголосив Никифоров.

Зеленський в ході переговорів подякував Німеччині і Франції за рішучу підтримку України на тлі військової загрози з боку Росії, а також за послідовні зусилля країн в рамках нормандського формату. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Зауважимо, український президент підкреслив, що Україна не здійснює провокацій на кордоні, а також не має агресивних намірів проти інших країн. Зеленський також додав, що Україна залишається відданою дипломатичним засобам врегулювання ситуації.

Очікую, що російські війська і озброєння будуть відведені від кордонів України якомога швидше. Поки, попри триваючі дипломатичні зусилля, вони залишаються біля наших кордонів, — заявив він.

Водночас Шольц і Макрон погодилися продовжити активну роботу в нормандському форматі і забезпечити виконання рішень, прийнятих в Парижі 9 грудня 2019 року.

Крім того, Зеленський підкреслив, що перш за все, лідери повинні продовжити роботу з невідкладних заходів щодо стабілізації ситуації на Донбасі, а саме — забезпечення дотримання режиму припинення вогню, взаємне звільнення політв'язнів і відкриття двох нових пунктів пропуску.

Лідери трьох країн також домовилися докласти зусиль для досягнення реального прогресу в стабілізації ситуації на Донбасі. Вони закликали Росію до відновлення конструктивної роботи в нормандському форматі.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Макрон, Шольц та Драгі приїдуть до України: деталі Макрон, Шольц та Драгі приїдуть до України: деталі
Мета їхнього візиту – зустріч із Президентом України Володимиром Зеленським.
Підготовка саміту "Нормандської четвірки" і Донбас: Зеленський провів відеоконференцію із Меркель та Макроном (фото) Підготовка саміту "Нормандської четвірки" і Донбас: Зеленський провів відеоконференцію із Меркель та Макроном (фото)
В ході зустрічі сторони обговорили подальші кроки з метою мирного врегулювання на Донбасі, а також підготовку до проведення чергового саміту "Нормандської четвірки".
Loading...
Load next