Запланована телефонна розмова: Байден у неділю обговорить із Зеленським підготовку до майбутніх дипломатичних контактів

Запланована телефонна розмова: Байден у неділю обговорить із Зеленським підготовку до майбутніх дипломатичних контактів
Джо Байден застеріг Путіна від подальшої військової агресії проти України.

Президент США Джозеф Байден, як очікується, у неділю проінформує президента України Володимира Зеленського про заплановані переговори за участю РФ з питань безпеки. Про це повідомляє Associated Press.

У Байдена запланована телефонна розмова з президентом України... У Білому домі повідомляють, що обидва лідери планують обговорити підготовку до майбутніх дипломатичних контактів (за участю РФ - ІФ), — пише агентство.

Йдеться про заплановані на січень переговори РФ і США з безпекової тематики, а також про контакти РФ з НАТО та ОБСЄ.

Своєю чергою Володимир Зеленський підтвердив, що у неділю, 2 січня, у нього відбудеться телефонна розмова з президентом США Джо Байденом.

Як ми і домовилися з нашим стратегічним партнером — США, нічого про Україну без України. Запланували в неділю (провести) чергові переговори з Джо Байденом, щоб скоординувати наші кроки заради миру в Україні та безпеки в Європі, — написав він у Twitter.

Варто зазначити, що під час телефонної розмови з президентом Росії Володимиром Путіним 30 грудня Джо Байден застеріг того від подальшої військової агресії проти України. Про це повідомляє Reuters.

Під час розмови з Путіним, Байден дав зрозуміти голові Кремля, що Росія не може "рухатися по Україні". 

Я дав зрозуміти президенту Путіну, що якщо він зробить ще якісь кроки, якщо він піде в Україну, ми матимемо суворі санкції. Ми збільшимо нашу присутність у Європі разом із нашими союзниками по НАТО, і доведеться заплатити велику ціну, — цитує Байдена видання.

Відповідаючи на запитання, чи загрожують Москві санкції, якщо вона триматиме війська на кордоні, Байден сказав: "Я не збираюся вести тут публічні переговори, але ми дали зрозуміти, що він не може — наголошуємо, не може — рухатися на Україну", — сказав президент США. 

Нагадаємо, раніше Блінкен заперечив можливість зустрічі Байдена з Путіним.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Готується комплекс ініціатив проти Росії: Байден заявив про підтримку України в разі вторгнення держави-агресора Готується комплекс ініціатив проти Росії: Байден заявив про підтримку України в разі вторгнення держави-агресора
США планують ввести санкції проти РФ у разі прямої агресії проти України з її боку.
Якщо ми говоримо про армію рівня НАТО, то, вибачте, ми точно не слабші, — Зеленський Якщо ми говоримо про армію рівня НАТО, то, вибачте, ми точно не слабші, — Зеленський
За його словами, українці воювали, вони поховали своїх друзів, але захищали державу, вони стріляли, вони вбивали.
Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі
Сенатори США закликають Байдена бути чітким і сильним у розмові з Путіним.
Loading...
Load next