Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі

Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі
Сенатори США закликають Байдена бути чітким і сильним у розмові з Путіним.

У президента України Володимира Зеленського від переговорів президента США Джо Байдена з Путіним, які відбудуться завтра очікують прояснення глобальної картини. А також зниження агресивності із боку Москви. Про це заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передає РБК-Україна.

За його інформацією, настрої американської та російської сторін перед такими переговорами досить відомі.

Обидві сторони цілком ясно дали зрозуміти, з чим виходять на ці переговори. Але що конкретно може перейти з можливого в практичний вимір - можна буде сказати тільки за підсумками переговорів, - зазначив Подоляк.

Він зауважив, що це другі прямі переговори Байдена і Путіна. Тому, настав час провести аудит тих питань, які були окреслені на саміті в Женеві, - від стратегічної стабільності до способів вирішення конкретних конфліктів.

Українська сторона повністю поінформована про позицію президента США, було дуже активне контактування між нашими представниками та американською стороною на різних рівнях. У тому числі зрозуміло, по лінії Офісу президента, - сказав він.

Також Подоляк запевнив, що підсумкова оцінка переговорів буде надана вже після них.

Зараз же можна відзначити той факт, що подібні контакти між лідерами США і Росії точно корисні для міжнародного співтовариства, адже вони роблять глобальну картину зрозумілішою і більш передбачуваною, - зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що президенти РФ і США проведуть переговори по відеозв'язку 7 грудня. Вони, зокрема, обговорять ситуацію біля кордонів України. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає "РИА Новости".

Зрозуміло, потрібно буде обговорити, яким чином реалізуються ті розуміння, які були досягнуті в Женеві, пробігтися, подивитися, що реалізується в повній мірі, а що вимагає додаткових зусиль, - заявив представник Кремля.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Байден поговорив з європейськими лідерами перед відеоконференцією Путіним Байден поговорив з європейськими лідерами перед відеоконференцією Путіним
Президент США поговорив із лідерами Німеччини, Італії, Франції і Британії .
Готується комплекс ініціатив проти Росії: Байден заявив про підтримку України в разі вторгнення держави-агресора Готується комплекс ініціатив проти Росії: Байден заявив про підтримку України в разі вторгнення держави-агресора
США планують ввести санкції проти РФ у разі прямої агресії проти України з її боку.
Loading...
Load next