Стамбульську конвенцію ратифікують в Україні у 2022 році

Стамбульську конвенцію ратифікують в Україні у 2022 році
І уряд, і Президент підтримали ратифікацію Стамбульської конвенції, тому цей законопроєкт буде внесений до парламенту.

Віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина розраховує, що Стамбульську конвенцію буде ратифіковано в Україні у 2022 році. Про це вона заявила в інтерв'ю для "Інтерфаксу".

Ми сформували застереження до Конвенції, з якими подаватиметься документ на ратифікацію. Ці застереження є квінтесенцією всіх дискусій з різними сторонами, і з консервативним крилом суспільства, з релігійним співтовариством та з експертним середовищем. Вони передбачають, що положення Конвенції жодним чином не впливають на положення Конституції України, що Конвенція не стосується будь-яких питань гендерної ідеології чи ідентичності, і відповідно ці застереження знімають різночитання положень самої Конвенції", - сказала Стефанішина.

Віцепрем'єрка також розповіла, що отримала лист від генерального секретаря Ради Європи, яка офіційно роз'яснила від імені РЄ зміст самої Конвенції.

У цьому листі підтверджують, що Конвенція не має нічого спільного з питаннями гендерної ідентичності, що стосується виключно можливості захисту осіб, які страждають від домашнього насильства, вона дає додаткові інструменти міжнародного співробітництва та захисту наших громадян за кордоном. Крім того, це дає змогу Україні стати об'єктом загальноєвропейського моніторингу, — додала Стефанішина.

Віцепрем'єрка додала, що і уряд, і Президент підтримали ратифікацію Стамбульської конвенції, і цей законопроєкт буде внесений до парламенту.

Водночас я як віцепрем'єрка, яка координує цей процес в уряді, вважаю, що для ратифікації варто вибрати правильний час. Ми на початку 2022 року сконцентруємося на комунікаційній кампанії, на роботі з депутатським корпусом, і перше півріччя проведемо під егідою налагодження консенсусу щодо ратифікації та подальшого внесення закону до парламенту, — зазначила вона.

На уточнювальне питання Стефанішина заявила, що Стамбульську конвенцію ратифікують у 2022 році.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Уряд остаточно ухвалив законопроєкт про олігархів (відео) Уряд остаточно ухвалив законопроєкт про олігархів (відео)
Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроєкт про деолігархізацію. Його створення ініціював президент Володимир Зеленський.
Зеленський вніс до парламенту законопроєкт про деолігархізацію: він діятиме 10 років Зеленський вніс до парламенту законопроєкт про деолігархізацію: він діятиме 10 років
Президент Володимир Зеленський вніс до парламенту як невідкладний законопроєкт, яким влада обіцяє побороти олігархічну систему в Україні.
Loading...
Load next