Британія пригрозила Росії серйозними фінансовими санкціями у разі наступу в Україну

Британія пригрозила Росії серйозними фінансовими санкціями у разі наступу в Україну
Крім того, міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс наголосила, що Британія виступає проти газопроводу «Північний потік-2» через Балтійське море.

Британія попередила Москву, про підготовку із західними партнерами серйозних санкцій проти російського фінансового сектора, якщо вона вторгнеться в Україну. Про це повідомляє "ПравдаТУТ News", посилаючись на Reuters.

Зазначено, що Росія зібрала близько 100 000 військових біля кордону з Україною, і хоча Москва заявляє, що не планує вторгнутися до України, президент Володимир Путін зажадав юридично обов’язкових гарантій того, що НАТО не буде розширюватися далі на схід.

Ми не погодимося з кампанією, яку Росія веде, щоб підірвати своїх демократичних сусідів. Вони помилково назвали Україну загрозою, щоб виправдати свою агресивну позицію, — сказала парламенту міністерка закордонних справ Ліз Трасс.

Елізабет Трасс додала, що агресором є Росія, адже "НАТО завжди був оборонним союзом".

Трасс зазначила також, що будь-яке подальше військове вторгнення Росії в Україну призведе до «масових наслідків, включаючи скоординовані санкції, які завдадуть серйозної шкоди інтересам та економіці Росії».

Велика Британія працює з нашими партнерами над цими санкціями, включаючи заходи з сильним впливом, спрямовані на російський фінансовий сектор і окремих осіб, - сказала Трасс.

Путін каже, що розширення НАТО на схід після розпаду Радянського Союзу в 1991 році є загрозою для Росії, якій, за його словами, немає куди відступати. Він застеріг Захід від ігнорування його занепокоєння.

Ліз Трасс зазначила, що відвідає Київ пізніше цього місяця, і що ситуація наближається до вирішального моменту, коли є лише один шлях вперед: Путін відступить від межі краю.

Вкрай важливо, щоб НАТО було об’єднане у відсіченні від загрозливої ​​поведінки Росії, – сказала Трасс.

Крім того, Британія, за словами Трасс, виступає проти газопроводу «Північний потік-2» через Балтійське море.

Європа повинна зменшити свою залежність від російського газу. Британія залишається проти «Північного потоку-2», і я працюю з союзниками та партнерами, щоб підкреслити стратегічні ризики цього проєкту.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Це буде серйозною помилкою Росії" - міністерка закордонних справ Британії про можливий наступ Росії "Це буде серйозною помилкою Росії" - міністерка закордонних справ Британії про можливий наступ Росії
Переміщення російських військ поблизу України викликало занепокоєння на Заході й побоювання, що Росія може готувати вторгнення.
Loading...
Load next