У Microsoft розповіли про вірус, який використовувався при атаках на українські держсайти

У Microsoft розповіли про вірус, який використовувався при атаках на українські держсайти
У ніч на 14 січня хакери атакували близько 70 урядових сайтів.

У Microsoft розповіли про вірус, який хакери запустили у комп'ютери під час атаки на урядові сайти. Про це повідомляють на сайті корпорації.

Центр аналізу загроз Майкрософт (MSTIC) виявив докази деструктивної операції шкідливого програмного забезпечення, націленої на кілька організацій в Україні.

Це шкідливе програмне забезпечення вперше з'явилося на комп'ютерах-жертвах в Україні 13 січня 2022 року, - сказано в повідомленні.

При цьому зазначають, що корпорація Microsoft обізнана про геополітичні події, що відбуваються в Україні та навколишньому регіоні, і закликає організації використовувати цю інформацію для активного захисту своїх комп'ютерів від будь-якої шкідливої активності.

Поки наше розслідування триває, MSTIC не виявив будь-яких помітних зв'язків між цією активністю, що відстежується як DEV-0586, та іншими відомими групами активності.

MSTIC оцінює, що шкідливе програмне забезпечення, яке виглядає як програма-вимагач, але не має механізму відновлення після отримання викупу, призначене для руйнування та виведення основних пристроїв з ладу, а не для отримання викупу, - заявили в корпорації.

Також у корпорації додали:

Фахівці Microsoft виявили шкідливе програмне забезпечення на десятках уражених систем, і ця кількість може збільшитися під час продовження розслідування. Ці системи охоплюють кілька державних, некомерційних організацій та організацій, які займаються інформаційними технологіями, всі вони базуються в Україні.

Ми не знаємо, на якому етапі операційного циклу цей вірус зараз перебуває, а також скільки інших організацій в Україні чи інших регіонах могли бути уражені внаслідок його дії.

Враховуючи масштаби втручань, що спостерігаються, MSTIC не може визначити мету виявлених деструктивних дій, але вважає, що ці дії становлять підвищений ризик для будь-якої державної установи, некомерційної організації або підприємства, що розташовані або мають системи в Україні.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Держсекретар Блінкен під час візиту в Україну торкнеться теми постачання американської зброї Держсекретар Блінкен під час візиту в Україну торкнеться теми постачання американської зброї
Державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен, ймовірно, зачепить тему поставки американської зброї під час свого візиту в Україну.
Єрмак вважає, що ідея запросити Путіна до Києва є некоректною Єрмак вважає, що ідея запросити Путіна до Києва є некоректною
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак вважає ідею запросити президента Російської Федерації Володимира Путіна на зустріч до Києва є некоректною.
Зеленський звільнив очільників Київської та Івано-Франківської СБУ Зеленський звільнив очільників Київської та Івано-Франківської СБУ
Президент України, Володимир Зеленський підписав указ згідно з яким Івано-Франківська та Київська області отримають нових очільників Служби безпеки України.
Loading...
Load next