В Україні плануюють створити власні кібервійська та стати передовою країною з кіберзахисту

В Україні плануюють створити власні кібервійська та стати передовою країною з кіберзахисту
Під час вчорашнього засідання Ради національної безпеки і оборони у таємному режимі також розглядали питання про створення кібервійськ.

Найближчим часом Президент Володимир Зеленський оприлюднить указ, згідно з яким в Україні будуть створені кібервійська. 

Про це повідомили секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", а також президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

"Сьогодні ми розглянули нагальні заходи щодо подальшої біологічної безпеки України, захисту України у кіберпросторі та створення кібервійськ України", - заявив президент.

Своєю чергою секретар РНБО Данілов повідомив, що вони працюють над підготовкою указу президента Володимира Зеленського про створення кібервійськ в Україні. 

"Сьогодні ми розглядали питання, які стосуються кібербезпеки, і ми затвердили стратегію кібербезпеки нашої країни. Ми сьогодні дійсно у таємному режимі розглядали питання про створення кібервійськ у нашій державі. І сьогодні це рішення, я можу сказати, єдине, що його підтримали всі 21 член, присутній на засіданні, одноголосно. Я думаю що найближчим часом… через, скажімо так, короткий проміжок часу, буде указ президента", - заявив Данілов.

Відомо також, що на вчорашньому засіданні РНБО була затверджена стратегія кібербезпеки на найближчі п'ять років. За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, таке рішення прийнято для того, щоб Україна стала передовою в світі країною з кіберзахисту.

Нагадаємо, що учора під час засідання Ради національної безпеки України було також прийнято рішення щодо застосування персональних санкцій до 557 так званих “злодіїв у законі” і 111 іноземців, які є кримінальними авторитетами.

Читайте також
У РНБО вважають, що перехоплення літака Ryanair у Мінську має всі ознаки операції спецслужб РФ У РНБО вважають, що перехоплення літака Ryanair у Мінську має всі ознаки операції спецслужб РФ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов вважає, що ситуація із вимушеною посадкою у Мінську літака авіакомпанії Ryanair має всі ознаки операції спецслужб Російської Федерації.
В Україні проти 100 громадян з "чорного списку" США запровадили санкції РНБО В Україні проти 100 громадян з "чорного списку" США запровадили санкції РНБО
Усі громадяни України проти яких було введено обмежувальні заходи перебувають під санкціями, які ввело Міністерство фінансів США.
Що обговорюватимуть секретарі РНБО під час зустрічі у Вільнюсі Що обговорюватимуть секретарі РНБО під час зустрічі у Вільнюсі
Данілов переконаний: Росія робить все можливе для того, щоб захопити Білорусь.
Loading...
Load next