Підготовка жорстких санкцій ЄС проти РФ: Кулеба провів телефонну розмову з Боррелем

Підготовка жорстких санкцій ЄС проти РФ: Кулеба провів телефонну розмову з Боррелем
Сторони обговорили комплексний пакет стримування Росії.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з високим представником ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозепом Боррелем щодо безпекової ситуації довкола України. Про це повідомляє пресслужба МЗС. 

Зазначається, що розмова відбулася у контексті активних дипломатичних зусиль України, США та ЄС задля запобігання подальшій ескалації з боку РФ та напередодні засідання Ради ЄС 24 січня. 

Кожна країна Європейського Союзу має розуміти, що якою б високою не була ціна стримування Росії, ціна припинення нової війни буде набагато вищою. Єдина правильна стратегія — це проявити твердість і діяти єдиним фронтом з Україною, — наголосив Кулеба. 

Також сторонам вдалося обговорити комплексний пакет стримування Росії, зокрема підготовку жорстких санкцій ЄС проти РФ на випадок подальшої ескалації.

Своєю чергою Боррель поінформував Кулебу про підсумки зустрічі міністрів закордонних справ ЄС минулого тижня та підтвердив, що в Євросоюзі панує чітке розуміння: лише сильний пакет стримування зупинить Росію.

Дмитро Кулеба підкреслив, що попри підвищений рівень загрози, ситуація перебуває під контролем. Він наголосив, що немає жодних підстав для паніки та розхитування ситуації всередині країни або створення загроз її фінансовій стабільності. Натомість Україна завершила 2021 рік з рекордними економічними показниками: найвищим рівнем доларового ВВП з часів відновлення незалежності та десятирічним рекордом обсягів експорту, — додають в МЗС. 

Крім того, Боррель погодився, що однією з цілей Росії нині є саме внутрішня дестабілізація України, зокрема з метою здійснення негативного впливу на економічні та фінансові процеси. Глава європейської дипломатії запевнив у готовності ЄС і надалі підтримувати Україну в цих сферах.

Дмитро Кулеба поінформував Жозепа Борреля про нещодавні масовані кібернапади на державні установи України. Жозеп Боррель підтвердив, що Євросоюз готовий підтримати нашу державу в зусиллях з системного зміцнення кібербезпеки. Співрозмовники домовилися організувати відповідний процес взаємодії, — йдеться у пресрелізі щодо телефонної розмови Кулеби та Борреля. 

Сторони домовилися продовжувати тісні контакти. 

Нагадаємо, раніше Боррель та Шмигаль обговорили посилення безпеки України і санкцій проти Росії.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Кулеба заявив, що пакет "важких для Росії" санкцій від ЄС вже готовий Кулеба заявив, що пакет "важких для Росії" санкцій від ЄС вже готовий
Наголошується, що ЄС докладе додаткових зусиль для політичної та фінансової підтримки України.
Пакет санкцій від ЄС завдасть непоправної шкоди російській економіці, - Кулеба Пакет санкцій від ЄС завдасть непоправної шкоди російській економіці, - Кулеба
Водночас Україна готова до будь-якого розвитку подій.
Loading...
Load next