Прем'єр-міністр Ізраїлю запропонував провести російсько-український саміт в Єрусалимі

Прем'єр-міністр Ізраїлю запропонував провести російсько-український саміт в Єрусалимі
Нафталі Беннетт запропонував президенту Росії Володимиру Путіну провести російсько-український саміт в Єрусалимі. Це трапилося під час їхньої зустрічі в жовтні 2021 року.

Таку інформацію розповіли українські та ізраїльські офіційні особи. Про це мовиться у виданні Axios з посиланням на власні джерела.

Ізраїль – одна з небагатьох країн, яка має хороші відносини і з Києвом, і з Москвою і здатна передавати повідомлення між ними. Українська сторона вперше порушила ідею саміту в Ізраїлі з колишнім прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху минулої весни, коли Росія збирала війська на кордоні, але вона так і не набула великої популярності, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається у матеріалі, у 2021 році керівник Офісу Президента Андрій Єрмак цікавився у колишнього прем'єра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху, чи може він влаштувати саміт між Путіним та Зеленським.

Нетаньяху не проявив особливого ентузіазму. Однак пообіцяв розглянути таку можливість, якщо обидві сторони захочуть цього, – мовиться у виданні.

Крім того, за інформацією ЗМІ, радники Нетаньяху пропонували Кремлю провести саміт Україна-Росія у квітні та в травні 2021 року. Втім не отримали позитивної відповіді.

У жовтні 2021 року президент Ізраїлю Іцхак Герцог прилетів у Київ, де зустрівся із Зеленським. Останній розповів йому про зусилля Нетаньяху щодо посередництва й поцікавився, чи відновить новий уряд Ізраїлю переговори щодо організації саміту Україна – Росія.

За інформацією видання, Беннет зателефонував Зеленському за день до зустрічі з Путіним в Сочі. Під час розмови президент України запитав про проведення саміту між Україною та Росією.

Зеленський зазначив, що його можна провести на рівні радників з національної безпеки. Як повідомили джерела видання, Путін не виявив щодо цього ентузіазму та різко розкритикував Зеленського.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Лукашенко звинуватив Україну у підготовці бойовиків та перекиданні зброї до Білорусі Лукашенко звинуватив Україну у підготовці бойовиків та перекиданні зброї до Білорусі
Олександр Лукашенко звинуватив українську владу в підготовці бойовиків, яких нібито вона направляє до Білорусі.
"Більше схоже на Каїна та Авеля", - Зеленський прокоментував статтю Путіна (відео) "Більше схоже на Каїна та Авеля", - Зеленський прокоментував статтю Путіна (відео)
Після прочитання деяких частин статті президента РФ, Зеленський зазначив, що може тільки позаздрити Путіну, оскільки особисто він немає скільки вільного часу.
Loading...
Load next