Немає сенсу в санкціях, якщо їх вводити після, а не до вторгнення Росії, - Зеленський

Немає сенсу в санкціях, якщо їх вводити після, а не до вторгнення Росії, - Зеленський
Такий розвиток подій може не лише не стримати Путіна, але й "мотивувати" його.

Президент України Володимир Зеленський сказав американським сенаторам, які відвідали Київ цього тижня, що чекати на введення санкцій проти Росії до моменту вторгнення для України не має сенсу.

Про це повідомляє "Axios" з посиланням на чотири джерела, "близькі до дискусії", передає "ПравдаТУТ News".

Зараз Сенат працює над великим пакетом санкцій, щоб утримати Росію від нападу на Україну. Демократи та республіканці єдині у своїй підтримці України, але їхні погляди розходяться щодо того, чи було б ефективніше ввести санкції проти Росії зараз, щоб продемонструвати рішучість, чи придушити загрозу майбутніх санкцій, щоб продемонструвати високу ціну вторгнення, - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що Зеленський висловив подяку семи сенаторам, які відвідали цю поїздку, за їхню двопартійну підтримку, але стверджував, що справжнє стримування означатиме негайні витрати, щоб дати сигнал Володимиру Путіну, що зі США не варто жартувати.

З посиланням на неназвані джерела, у виданні наводять деякі моменти з переговорів Зеленського із сенаторами.

  • "Президент був дуже чіткий: "Північний потік" має бути санкціонований зараз. І будь-які перспективні санкції "Північного потоку" чи інші санкції не допомагають, чи то політика, чи то закон", - повідомило Axios джерело, близьке до Зеленського.
  • Санкції, які обумовлені подальшою ескалацією, "в кращому випадку нейтральні, у гіршому фактично надихають Путіна", додає джерело, стверджуючи, що, як сусіди, українці краще розуміють "російський менталітет".
  • "Путін не розуміє таких розмитих погроз. "Якщо" немає в його словнику. Є "так", а є "ні".

Нагадаємо, у МЗС Росії зменшили рівень вимог щодо нерозширення НАТО.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Путін пояснив, чому так стурбований можливістю вступу України до НАТО Путін пояснив, чому так стурбований можливістю вступу України до НАТО
Президент США Джо Байден сказав президенту Росії Володимиру Путіну, що в разі вторгнення РФ в Україну, Сполучені штаті зміцнять східний фланг НАТО, а також нададуть Києву більше військової допомоги.
Президент США закликав Україну утриматися від критики щодо "Північного потоку- 2" Президент США закликав Україну утриматися від критики щодо "Північного потоку- 2"
У США попереджають, що публічні виступи проти майбутньої угоди можуть завдати шкоди відносинам між Вашингтоном та Києвом. Україна все ще сподівається, що США можуть зупинити проєкт за допомогою санкцій.
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Loading...
Load next