У МЗС Росії зменшили рівень вимог щодо нерозширення НАТО

У МЗС Росії зменшили рівень вимог щодо нерозширення НАТО
Країна зробить усе можливе, щоб дипломатичними шляхами припинити продовження інтеграції України в Альянс.

Країна готова розглянути або відкликання формули Бухарестського саміту, або зобов'язання США ніколи не голосувати за вступ України та інших країн до НАТО. Про це заявив заступник глави МЗС Росії Сергій Рябков. Повідомляє ТАСС.

Ця відома формула Бухарестського саміту 2008 року, що Україна та Грузія стануть членами НАТО, має бути виключена. Це має бути замінено розумінням, що цього не станеться ніколи, – наголосив Рябков.

За його словами, Росія звертатиметься до відповідальності США, аби вони обирали, що для них пріоритетніше: європейська безпека або "ущербні ідеї", які начебто призвели до теперішньої кризи.

Рябков також заявив, що російська сторона робитиме усе можливе, аби дипломатичними шляхами припинити інтеграцію України в НАТО.

Ми бачимо загрозу в тому, що Україна стає все більш інтегрованою у НАТО, навіть без набуття формального статусу члена організації. Це те, що перебуває у центрі інтересів безпеки Росії, – заявив він.

Проєкти документів, які були запропоновані США, і є тим шляхом, яким треба піти для дипломатичного рішення.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Засідання Ради Росія-НАТО: стала відома дата проведення заходу Засідання Ради Росія-НАТО: стала відома дата проведення заходу
У МЗС Росії підтвердили, що отримали пропозицію, але заявили, що її все ще розглядають.
Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба
Франція та Німеччина обіцяють демотивувати Російську Федерацію від повномасштабної війни проти України.
Експрезидентка Литви закликала НАТО вступити у війну за Україну Експрезидентка Литви закликала НАТО вступити у війну за Україну
В Україні триває сьомий день війни.
Loading...
Load next