Затриманого в Італії на запит РФ українського режисера перевели під домашній арешт

Затриманого в Італії на запит РФ українського режисера перевели під домашній арешт
15 грудня він вилетів із Тель-Авіва до Львова з пересадкою в Неаполі. На 17 грудня мав квиток в Україну, але в Італії його затримали на летовищі на запит російської сторони про екстрадицію. Відтоді митець перебував у слідчому ізоляторі в Неаполі.

Затриманого в Італії на запит Росії українського режисера Євгена Лавренчука перевели зі слідчого ізолятора під домашній арешт. Повідомила його мати Ірина Лавренчук у групі Free Eugene Lavrenchuk у Facebook.

Вчора пізно вночі ми змогли з ним коротко поспілкуватися – він у бадьорому настрої, стан здоровʼя нормальний, просить передати вам всім величезну подяку за підтримку.

Це стало можливим завдяки ефективній роботі адвокатів, МЗС, консульства України, завдяки вашим листам та акціям на підтримку, завдяки активності української діаспори, ЗМІ, всіх учасників цієї групи та однодумців.

Але це лише перший крок у нашій боротьбі за звільнення Жені. Не зупиняємось, пам'ятаємо про страшну загрозу, яка нависла над ним. Робимо все можливе для його повного звільнення та повернення в Україну! -  йдеться у дописі.

Ірина Лавренчук також попросила "всіх не писати сину зараз нічого, він має обмеження у звʼязку та спілкуванні, бо ведеться слідство".

нагадаємо, що в Україні збирають підписи на підтримку затриманого в Італії режисера Лавренчука.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Інтерпол визнав, що РФ переслідує Євгена Лавренчука за політичними мотивами Інтерпол визнав, що РФ переслідує Євгена Лавренчука за політичними мотивами
Проте на цій стадії все одно неможливо припинити розгляд справи про екстрадицію українського режисера Лавренчука, оскільки має бути ухвалено рішення суду Неаполя.
Прокуратура розслідує 20 епізодів нищення довкілля в окупованому Росією Криму Прокуратура розслідує 20 епізодів нищення довкілля в окупованому Росією Криму
Під процесуальним керівництвом прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя розслідуються 20 епізодів порушення законодавства у сфері охорони довкілля в окупованому Криму.
Путін прокоментував домашній арешт свого кума Медведчука Путін прокоментував домашній арешт свого кума Медведчука
Президент Росії, Володимир Путін відреагував на запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт свого кума та депутата Верховної Ради України Віктора Медведчука.
Loading...
Load next