Сейм Польщі ухвалив резолюцію, в якій засудив дії РФ і закликав підтримати Україну

Сейм Польщі ухвалив резолюцію, в якій засудив дії РФ і закликав підтримати Україну
Постанову ухвалили за результатами телефонної розмови Віцеспікерки Парламенту України Олена Кондратюк з Віцемаршалом Сейму Польщі Ришардом Терлецьким, яка відбулася 25 січня.

27 січня Сейм Польщі ухвалив резолюцію, в якій звернувся до НАТО та ЄС з проханням надати всебічну підтримку Україні на тлі російської агресії. 

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на сайт Верховної Ради України.

Під час розмови Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк звернулася до керівництва Сейму з пропозицією ухвалити окрему заяву про підтримку України, враховуючи прийняття Верховною Радою звернення до ООН, Європарламенту, урядів та парламентів іноземних держав щодо неприйнятності військового шантажу відносно України з боку Російської Федерації.

 У документі йдеться, що діяльність РФ створює серйозний ризик спричинення збройного конфлікту та дестабілізації Європи, що суперечить інтересам Республіки Польща.

 Звертаємося до урядів країн НАТО та Європейського Союзу з проханням надати всебічну підтримку Україні, яка опинилася перед обличчям війни, і тверду відповідь держав-членів Європейського Союзу та Організації Північноатлантичного договору на агресію Російської Федерації, — наголошено у постанові.

Також Сейм Польщі виступив проти запуску газопроводу «Північний потік-2», який «розриває європейську єдність перед обличчям агресивних дій Російської Федерації».

 У Сеймі Польщі наголосили, що Україна є суверенною, вільною і демократичною державою.

 Цілісність її території, недоторканність її кордонів і право на самовизначення українського народу жодним чином не повинні порушуватися. Українське суспільство має право вирішувати своє майбутнє. Шлях України до членства в Європейському Союзі і НАТО має залишатися відкритим, і її право на вступ є безперечним, – підкреслено в резолюції.

Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк висловила вдячність Сейму Польщі за ухвалення резолюції на підтримку України.

Дякую панові Віцемаршалу Ришарду Терлецькому, керівництву та усім депутатам Сейму Польщі за щирий прояв солідарності з Україною. За підтримку українського народу в час найбільшої загрози для нашої незалежності і територіальної цілісності, - заявила Олена Кондратюк.

Нагадаємо, Німеччина пригрозила Росії санкціями проти "Північного потоку-2".

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У Польщі заявили про зустріч Дуди із Зеленським У Польщі заявили про зустріч Дуди із Зеленським
Про це заявив у понеділок в ефірі Польського радіо голова Бюро національної безпеки (BBN) Польщі Павел Солох.
Тристоронній союз Британія-Україна-Польща: що це, для чого і коли Тристоронній союз Британія-Україна-Польща: що це, для чого і коли
Наступного тижня на політичній карті світу має з'явитися новий політично-безпековий альянс за участі Великої Британії, України та Польщі.
У Польщі готуються до провокацій Росії під час військових навчань "Захід-2021" У Польщі готуються до провокацій Росії під час військових навчань "Захід-2021"
У Міністерстві національної оборони Польщі зауважили, що агресія Кремля проти України також почалася з військових маневрів на кордоні.
Loading...
Load next